Κοτόπουλο λεμονάτο με πατάτες στη κατσαρόλα

Κοτόπουλο λεμονάτο με πατάτες στη κατσαρόλα

Πεντανόστιμο λεμονάτο κοτόπουλο με πατατούλες στη κατσαρόλα. Μια απλή και εύκολη συνταγή για ένα υγιεινό, νοστιμότατο και χορταστικό πιάτο, με το αγαπημένο πουλερικό μικρών και μεγάλων, το κοτόπουλο, για το καθημερινό και Κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 60 ml ελαιόλαδο + 3 κ.σ. επιπλέον για τις πατάτες
  • αλάτι πιπέρι
  • 1 κοτόπουλο ολόκληρο κομμένο στα 8
  • 1 μεγάλο ξερό λευκό κρεμμύδι ή 2 μέτρια, ψιλοκομμένα
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 5 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
  • 1 κύβο κότας Maggi
  • 2 λεμονιών το ξύσμα και το χυμό
  • 1/2 κ.σ. ρίγανη ή θυμάρι αποξηραμένο
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά 
  • ρίγανη και ψιλοκομμένο μαϊντανό για το πασπάλισμα
  • 1-2 κ.σ. κορν φλάουρ (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο και τις καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες πατάτες. Εν τω μεταξύ βάζετε μια μεγάλη, πλατιά κατσαρόλα στη φωτιά και όταν κάψει προσθέτετε το ελαιόλαδο και το κοτόπουλο και το σοτάρετε για 4-5 λ ή μέχρι να πάρει χρώμα απ” όλες τις πλευρές. 
  2. Μεταφέρετε το κοτόπουλο από τη κατσαρόλα σε μια πιατέλα και ρίχνετε στη καυτή κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σοτάρετε καλά μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ χρώμα. Προσθέτετε τις υπόλοιπες 3 κ.σ. ελαιόλαδο, το σκόρδο και τις πατάτες και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1-2 λ. 
  3. Ξαναβάζετετε το κοτόπουλο μέσα στη κατσαρόλα μαζί με αρκετό βραστό νερό που να μισοσκεπάζει το φαγητό σας και προσθέτετε και το κύβο κότας. Σιγοβράζετε το φαγητό σας μέχρι να βράσει καλά το κοτόπουλο και μαλακώσουν οι πατάτες. 
  4. Πέντε (5 λ) πριν να είναι έτοιμο το φαγητό σας προσθέτετε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και τη ρίγανη ή το θυμάρι (δεν τα βάζετε από την αρχή για να μη πικρίσουν). Συνεχίζετε το βράσιμο για μερικά λεπτά ακόμα μέχρι να “σωθεί” το υγρό, μείνει το φαγητό με το λάδι του και κάνει μια ελαφριά σάλτσα.
  5. Αν το υγρό είναι αρκετό και δεν έχει δέσει η σάλτσα ή αν θέλετε πηχτή σάλτσα, μπορείτε να τη “δέσετε” με λίγο κορν φλάουρ αφού το διαλύσετε σε λίγο κρύο νερό. Σερβίρετε το φαγητό σας πασπαλισμένο με τη πάπρικα, τη ρίγανη και το ψιλοκομμένο μαϊντανό. 

Πηγή



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο λεμονάτο με πατάτες στη κατσαρόλα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.