Κοτόπουλο κοκκινιστό με πατάτες στη κατσαρόλα

Κοτόπουλο κοκκινιστό με πατάτες στη κατσαρόλα

Κοτόπουλο με μελωμένες πατατούλες με πλούσια σάλτσα ντομάτας στη κατσαρόλα. Μια συνταγή για ένα αγαπημένο, υγιεινό, πεντανόστιμο, απλό φαγητό, ευχάριστο κυρίως τις κρύες μέρες του χειμώνα, μια εύκολη, γρήγορη λύση για το καθημερινό και Κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι. 

Υλικά συνταγής

  • 1 κοτόπουλο, 1½ κιλό περίπου κομμένο σε μερίδες
  • 1 λεμόνι
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 2 φλ. τσαγιού πουρές ντομάτες όπως ντομάτα κονσέρβα τριμμένη στο τρίφτη ή ντοματάκια κονκασέ, χοντροπολτοποιημένο στο μούλτι ή φρέσκες ντομάτες, πολύ ψιλοκομμένες ή ψιλοκομμένες
  • 1 γεμάτη κ.σ. πελτέ ντομάτας 
  • ½ κ.γ. ζάχαρη 
  • 1 μπαστουνάκι σέλινο ή τα φύλλα από 1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο + επιπλέον ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνίρισμα
  • 1 κιλό πατάτες
  • ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για να τηγανίσετε τις πατάτες
  • ¾ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Έχετε ήδη ζητήσει από το κρεοπώλη σας να κόψει το κοτόπουλο σε μερίδες. Αν όχι, το κόβετε μόνοι σας, το ξεπλένετε, το σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας και το τρίβετε καλά με το λεμόνι κομμένο στα δύο. 
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει καλά απ” όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το κρεμμύδι σοτάρετε για επιπλέον 1-2 λ ή μέχρι να μαλακώσει και σβήνετε με το κρασί.
  3. Προσθέτετε τις ντομάτες πουρέ ή ψιλοκομμένες, το πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε 1 φλ. τσαγιού νερό, τη ζάχαρη και προαιρετικά το σέλινο ή μαϊντανό. Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε απαλά, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε το κοτόπουλο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 45 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσει καλά.
  4. Στο μεταξύ, καθαρίζετε τις πατάτες, τις κόβετε σε μικρά κομμάτια και τις σοτάρετε σε μεγάλο τηγάνι με 1/3 φλ. τσαγιού καυτό ελαιόλαδο ή σπορέλαιο, γυρίζοντάς τες να πάρουν χρώμα απ” όλες τις πλευρές. Τις μεταφέρετε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν το λάδι τους.
  5. Προσθέτετε τις πατάτες στη κατσαρόλα, ενώ βράζει το κοτόπουλο που ήδη έχει μαλακώσει, προσθέτετε λίγο ακόμα βραστό νερό και αλάτι και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 20 λ επιπλέον ή μέχρι να μαλακώσουν καλά οι πατάτες και “δέσει” η σάλτσα.
  6. Αποσύρετε το φαγητό σας από τη φωτιά, το αφήνετε για 10 λ να “σταθεί” και το σερβίρετε πασπαλισμένο με λίγο επιπλέον φρέσκο, ψιλοκομμένο μαϊντανό και το συνοδεύετε με τυρί φέτα και φρέσκο ζεστό ψωμί. 

Συνοδέψτε το κοτόπουλο και τις πατατούλες σας και με λίγο ρυζάκι μακρύκοκο

Photo No.1   Photo No.2



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο κοκκινιστό με πατάτες στη κατσαρόλα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.