Κοτόπουλο γιουβέτσι στη κατσαρόλα

Κοτόπουλο γιουβέτσι στη κατσαρόλα

Κοτόπουλο γιουβέτσι. Ένα αγαπημένο, πεντανόστιμο, χορταστικό και υγιεινό φαγητό ιδανικό για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι. Εδώ σας δίνουμε μια συνταγή με έτοιμο πέστο βασιλικού, ξεφεύγοντας λίγο από το κλασικό γιουβέτσι με τη σάλτσα ντομάτας, αλλά με το ίδιο ή και καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε. 

Υλικά συνταγής

  • 700 γρ. φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου, κομμένα σε κομμάτια 3-4 εκ. 
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρέ
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 
  • 2 δαφνόφυλλα 
  • 100 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 2 ώριμες ντομάτες, χοντροτριμμένες (η φλούδα τους θα μείνει στον τρίφτη και τη πετάμε)
  • 350 γρ. κριθαράκι ψιλό
  • 1/3 κ.γ. μπαχάρι, σε σκόνη
  • αλάτι πιπέρι 
  • 3 κ.σ. πέστο βασιλικού, από βαζάκι (σε όλα τα σούπερ μάρκετ)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια ρηχή, φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε τα κομμάτια κοτόπουλου για 2 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσουν απ” όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη δάφνη και λίγο αλάτι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 2 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς το κρεμμύδι. 
  2. Σβήνετε με το κρασί, τα αφήνετε για 2 λ περίπου να εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνετε τις ντομάτες και τα μαγειρεύετε, ανακατεύοντας απαλά με κουτάλα, για 3-4 λ περίπου ή μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Προσθέτετε το κριθαράκι, αλάτι, πιπέρι και το μπαχάρι, ανακατεύετε και τα περιχύνετε με 500 ml βραστό νερό.
  3. Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε με το καπάκι της τη κατσαρόλα και σιγομαγειρεύετε για 15-20 λ ή μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και γίνει το κοτόπουλο. Αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος προσθέτετε λίγο ακόμα βραστό νερό. 
  4. Αποσύρετε το φαγητό σας από τη φωτιά, ρίχνετε το πέστο βασιλικού, ανακατεύετε απαλά, το σερβίρετε αμέσως με μια μεγάλη πράσινη σαλάτα με βινεγκρέτ μουστάρδας και καλή σας όρεξη. 

Πηγή