Κοτόπουλο φιλέτο σε κρεμώδη σάλτσα μανιταριών

Κοτόπουλο φιλέτο σε κρεμώδη σάλτσα μανιταριών

Φιλέτα κοτόπουλου σε κρεμώδη σάλτσα μανιταριών. Ένα εξαιρετικά απλό, γρήγορο και εύκολο φαγητό για να απολαύσετε, σε μια ακόμα εκδοχή μαγειρέματος, ένα από τα πιο αγαπημένα πουλερικά μικρών και μεγάλων, το κοτόπουλο. Μια πανεύκολη συνταγή για να λύσετε το πρόβλημα του καθημερινού μαγειρέματος για το οικογενειακό τραπέζι. Δοκιμάστε τη!

Υλικά συνταγής

  • 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 3 μέτρια φιλέτα στήθος κοτόπουλου
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ.γ. καστανή ζάχαρη
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
  • 160-180 γρ. φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 300 ml ζεστός ζωμός κότας
  • αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 150 ml κρέμα γάλακτος με 10% λιπαρά
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι με βαρύ πάτο, ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Ταμπονάρετε καλά με απορροφητικό χαρτί τα στήθη κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές και το τηγανίζετε για 10-12 λ περίπου ή μέχρι να “θωρακιστούν” και ροδίσουν και από τις δυο πλευρές. Με μια τσιμπίδα τα βγάζετε από το τηγάνι, τα μεταφέρετε σε μεγάλο πιάτο και τα αφήνετε στην άκρη. 
  2. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτετε τις 2 κ.σ. βούτυρο και μόλις ζεσταθεί ρίχνετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι το πασπαλίζετε με τη καστανή ζάχαρη και το σοτάρετε, ανακατεύοντας συχνά για 3 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το σκόρδο και ανακατεύετε για 1 λ επιπλέον. 
  3. Προσθέτετε στο τηγάνι τα μανιτάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και πάρουν χρώμα. Αν απαιτηθεί προσθέστε στο τηγάνι λίγο από το ζεστό ζωμό κότας, προκειμένου να μαλακώσουν καλά τα μανιτάρια. 
  4. Στη συνέχεια μεταφέρετε πάλι στο τηγάνι τα φιλέτα κοτόπουλου μαζί με τους χυμούς τους, προσθέτετε το ζωμό κότας, ανακατεύετε και αφήνετε να πάρουν βράση. Μετά σκεπάζετε το τηγάνι με το καπάκι του, χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγομαγειρεύετε το φαγητό σας για 12-15 λ ή μέχρι να ψηθεί μέχρι μέσα το κοτόπουλο, χωρίς να χάσει τους ζωμούς του.
  5. Το αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος μαζί με τον μαϊντανό, ανακατεύετε απαλά τη σάλτσα για 1λ μέχρι να ζεσταθεί και σερβίρετε αμέσως το κοτόπουλο με τη σάλτσα μανιταριών. Το συνοδεύετε με πουρέ πατάτας, ή ρύζι πιλάφι, ή ζυμαρικό επιλογής σας. Καλή σας όρεξη. 

Συνταγή προσαρμοσμένη από εδώ, Photo



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο φιλέτο σε κρεμώδη σάλτσα μανιταριών

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.