Κοτόπουλο φιλέτο με υπέροχη σάλτσα μανιταριών

Κοτόπουλο φιλέτο με υπέροχη σάλτσα μανιταριών

Πεντανόστιμο φιλέτο κοτόπουλο με υπέροχη κρεμώδη σάλτσα καραμαλωμένων μανιταριών και  σκόρδου. Μια απλή και εύκολη συνταγή (από εδώ) για να απολαύσετε πανεύκολα και προπάντων γρήγορα το τέλειο γεύμα ή δείπνο στο οικογενειακό καθημερινό τραπέζι. Συνοδέψτε το με ρύζι πιλάφι ή πουρέ ή άλλο συνοδευτικό επιλογής σας και … καλή σας όρεξη…

Υλικά συνταγής

  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 450 γρ. μανιτάρια φρέσκα, λευκά, κομμένα σε φέτες
  • 3 μικρά κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 4 μέτρια μονά στήθη κοτόπουλου
  • αλάτι πιπέρι
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα μαϊντανού
  • 3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης 35% λιπαρά

Εκτέλεση συνταγής

  1. Έχετε ζητήσει στο χασάπη σας να “χτυπήσει” τα στήθη κοτόπουλο ώστε το πάχος τους να μην υπερβαίνει τα 1, 5 εκ. Διαφορετικά θα πρέπει να το κάνετε μόνοι σας. Στη συνέχεια τα “περνάτε” με βρεγμένο χαρτί κουζίνας και από τις δυο πλευρές, τα αλατοπιπερώνετε και τα μεταφέρετε σε πιατέλα και τα αφήνετε στην άκρη. 
  2. Σε μια μεγάλη, ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες, ανακατεύοντας συχνά, για 4-5 λ ή μέχρι να μαλακώσουν καλά  και ροδίσουν. Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και το σκόρδο, τα αλατοπιπερώνετε ελαφρώς και σοτάρετε για 3 λ επιπλέον. Μεταφέρετε το μείγμα μανιταριών σε ένα μπολ.
  3. Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, βάζετε τα στήθη κοτόπουλου και τα σοτάρετε για 3-4 λ από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές. 
  4. Μειώνετε τη φωτιά σε μέτρια, και αρχίζετε να προσθέτετε στη κατσαρόλα, σιγά σιγά, λίγο τη φορά το ζωμό κότας, καλύπτετε τη κατσαρόλα με το καπάκι της και σιγοβράστε τα στήθη κοτόπουλου για 10-15 λ ή μέχρι να ψηθεί μέχρι μέσα το κοτόπουλο. Μην το παραβράσετε γιατί θα χάσει τους ζωμούς του και θα σφίξει.
  5. Ο ακριβής χρόνος βρασίματος εξαρτάται από το πάχος του κάθε στήθους. Αν, ανάλογα με το πάχος τους, απαιτείται περισσότερος χρόνος βρασίματος προσθέστε σταδιακά, λίγο επιπλέον ζεστό ζωμό κότας ή νερό ώστε στη κατσαρόλα να υπάρχει πάνω υγρό. 
  6. Όταν είναι έτοιμο το κοτόπουλό σας προσθέτετε το μείγμα μανιταριών στη κατσαρόλα και  ανακατεύετε για να ζεσταθούν και να μαλακώσουν πάλι τα μανιτάρια. Σβήνετε το μάτι της κουζίνας προσθέτετε στη κατσαρόλα τη κατσαρόλα, κουνάτε τη κατσαρόλα με κυκλικές κινήσεις να απλωθεί και ζεσταθεί η κρέμα γάλακτος και σερβίρετε αμέσως με συνοδευτικό επιλογής σας. 



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο φιλέτο με υπέροχη σάλτσα μανιταριών

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.