Αναρτήθηκε στις 27/01/2024 σε Κοτόπουλο / Πουλερικά, Κυρίως πιάτα, Ρύζι - Ριζότο, Συνταγές, Σως - Dressings
Κοτόπουλο φιλέτο με κρεμώδη σάλτσα τυριών
Πεντανόστιμο φιλέτο κοτόπουλο με υπέροχη, πικάντικη κρεμώδη σάλτσα τυριών που θα εντυπωσιάσει με την υπέροχη γεύση του εσάς και τους καλεσμένους σας στο γιορτινό σας και όχι μόνο τραπέζι. Μια πανεύκολη και γρήγορη στην παρασκευή της συνταγή, έτοιμη σε 30 λ στο πιάτο σας που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε!
Υλικά συνταγής
-
4 μονά στήθη κοτόπουλο
-
1 ξερό κρεμμύδι λευκό, τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 κ.σ. βούτυρο
- 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
-
1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
-
80 ml λευκό κρασί
-
250 ml ζωμό κοτόπουλο (1 κύβος διαλυμένος σε 250 ml νερό) ζεστός
-
250 ml κρέμα γάλακτος
-
80 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη στο λεπτό του τρίφτη
-
80 γρ. πεκορίνο ή πικάντικη γραβιέρα, τριμμένο, στο λεπτό του τρίφτη
-
80-100 γρ. blue cheese, ροκφόρ ή γκοργκοντζόλα, κομμένα σε μικρά κομματάκια
-
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- σχοινόπρασο ψιλοκομμένο και μπούκοβο σκόνη για το σερβίρισμα
- άγριο ρύζι ή ρύζι μπασμάτι (συνταγή εδώ) για συνοδευτικό
Εκτέλεση συνταγής
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο να κάψουν καλά σε μέτρια φωτιά. Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο και από τις 2 πλευρές και το σοτάρετε μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ χρώμα και από τις 2 πλευρές.
- Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το θυμάρι, σοτάρετε για 2 λ και μετά σβήνετε με το κρασί. Μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ προσθέτετε τον ζεστό ζωμό κότας και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 8-10 λ ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο (ανάλογα με το μέγεθός του) μέχρι να μην υπάρχει καθόλου ροζ χρώμα στο κέντρο του. Μην το παραβράσετε γιατί θα σφίξει.
- Στη συνέχεια με την βοήθεια μια τσιμπίδας μεταφέρετε το κοτόπουλο μαζί με το θυμάρι σε μια πιατέλα. Στο τηγάνι με τους ζωμούς προσθέτετε την κρέμα γάλακτος ρίχνετε λίγο αλάτι και πιπέρι και αφήνετε να πάρει βράση.
- Αμέσως με τις πρώτες φουσκαλίτσες κοχλασμού προσθέτετε τα τυριά και ανακατεύτε με απαλές κινήσεις μέχρι να λιώσουν τα τυριά και “δέσει” η σάλτσα σας. Κόβετε το κοτόπουλο σε φέτες και το σερβίρετε πάνω σε πιατέλα με το ρύζι, που έχετε ήδη βράσει παράλληλα με το κοτόπουλο.
- Το περιχύνετε με την σάλτσα τυριού, γαρνίρετε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, μπούκοβο και λίγο μπλέ τυρί και καλή σας απόλαυση.
Πηγή
27/01/2024
Sintayes.gr,
Συνταγή: Κοτόπουλο φιλέτο με κρεμώδη σάλτσα τυριών