Κοτόπουλο φιλέτο κοκκινιστό με λιγκουίνι

Κοτόπουλο φιλέτο κοκκινιστό με λιγκουίνι

Πεντανόστιμο φιλέτο στήθος κοτόπουλο με λιγκουίνι σε σάλτσα ντομάτας. Μια πολύ εύκολη στη παρασκευή της συνταγή για ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο ιδανικό για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι. 

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. ζυμαρικό λιγκουίνι
  • 2 μεγάλα 5φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, κομμένα σε κύβους 1,5-2 εκ.
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά πράσινη κέρατο κομμένη σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, «σπασμένες» ελαφρώς, ώστε να ανοίξουν ελαφρώς χωρίς να διαλυθούν
  • 6 ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες ή 1½ κουτί ντοματάκια ολόκληρα ψιλοκομμένα
  • 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκα φυλλαράκια δυόσμου ή ρίγανης ή βασιλικού ή 1 κ.γ. ξερά τριμμένα
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο +2-3 κ.σ. επιπλέον για το λιγκουίνι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • φρέσκα φύλλα δυόσμου ή βασιλικού και τριμμένη παρμεζάνα για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε τα λιγκουίνι σας με μπόλικο κοχλαστό, καλά αλατισμένο νερό για 1-2 λ λιγότερα από την ώρα που προτείνεται στη συσκευασία του πακέτου. Τα σουρώνετε, τα περιχύνετε με τις 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, τα ανακατεύετε καλά και τα αφήνετε στην άκρη. 
  2. Εν τω μεταξύ, κόβετε το φιλέτο κοτόπουλου σε κύβους και το αλατίζετε καλά. Ρίχνετε to 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο, το ζεσταίνετε καλά σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε το κοτόπουλο μαζί με τα σκόρδα, για 4 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσει καλά απ” όλες τις πλευρές. Το βγάζετε από τη κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα (μαζί με τα σκόρδα) και το μεταφέρετε σε μπολ. 
  3. Στην ίδια κατσαρόλα με το καυτό λάδι ρίχνετε το κρεμμύδι και τη πιπεριά και τα σοτάρετε ανακατεύοντας καλά για 2 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτετε τις τριμμένες ντομάτες, το πελτέ, τη ζάχαρη, τα σοταρισμένα σκόρδα, λίγο αλατοπίπερο και 1/2 φλ. νερό. 
  4. Μειώνετε τη φωτιά σε μέτρια και μαγειρεύετε τη σάλτσα για 20 λ περίπου ανακατεύοντας συχνά. Όταν αρχίσει να “δένει” αυξάνετε τη φωτιά, ρίχνετε μέσα το σοταρισμένο κοτόπουλο μαζί με τα υγρά που θα έχει αφήσει στο μπολ και τα μαγειρεύετε για 3-4 λ επιπλέον. ΄Μην τα βράσετε για πολύ ώρα γιατί θα “σφίξει” το κρέας του κοτόπουλου.
  5. Όταν γίνει το κοτόπουλο προσθέτετε στη κατσαρόλα το λιγκουίνι και το μυρωδικό επιλογής σας και ανακατεύετε για 2 λ. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρετε αμέσως το φαγητό σας πασπαλισμένο με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, προαιρετικά τριμμένη παρμεζάνα και φρέσκα φύλλα δυόσμου ή βασιλικού. 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο φιλέτο κοκκινιστό με λιγκουίνι