Κοτόπουλο φιλέτο αλα κρεμ με πιπεριές και μανιτάρια

Κοτόπουλο φιλέτο αλα κρεμ με πιπεριές και μανιτάρια

Λαχταριστό, πεντανόστιμο φιλέτο κοτόπουλου “αλα κρεμ” με πιπεριές και μανιτάρια. Μια απλή και εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο πιάτο ιδανικό για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι αλλά και για τα επίσημα τραπέζια σας. Συνοδέψτε το με ζυμαρικό επιλογής σας ή με ρύζι ή πουρέ και καλή σας όρεξη!

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο, μπούτι ή στήθος, κομμένο με μικρά κομμάτια
  • 180 ml ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 συσκευασία μανιτάρια φρέσκα, κομμένα σε φέτες
  • 3 πιπεριές πολύχρωμες, κομμένες σε φέτες
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 συσκευασία κρέμα γάλακτος 400-500 ml
  • 1 ποτηράκι του κρασιού κρασί άσπρο ή ροζέ
  • 1 συσκευασία, 500 γρ. πέννες ή άλλο ζυμαρικό επιλογής σας
  • λίγο φρέσκο βούτυρο για το ζυμαρικό
  • τριμμένη παρμεζάνα ή πεκορίνο ή πικάντικη γραβιέρα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι στη φωτιά και μόλις ζεσταθεί καλά, σε μέτρια φωτιά, ρίχνετε το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια με τα σκόρδα και τα σοτάρετε ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσουν και βγάλουν τα υγρά τους.
  2. Προσθέτετε τα μανιτάρια, συνεχίζετε το σοτάρισμα για μερικά λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και μετά ρίχνετε τις πιπεριές, αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν και βγάλουν και αυτές τα υγρά τους. Όταν είναι έτοιμα όλα τα λαχανικά σας τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα από το τηγάνι και τα μεταφέρετε σε μια πιατέλα.
  3. Στο ίδιο τηγάνι συμπληρώνετε αν απαιτείται λίγο ακόμα ελαιόλαδο και μόλις κάψει σοτάρετε τα φιλέτα κοτόπουλου καλά και από τις δυο πλευρές. Μετά τα αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και καλά και συνεχίζετε να σοτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να “ασπρίσει” στο κέντρο του και πάρει ένα ροδοκόκκινο χρώμα εξωτερικά.
  4. Όταν είναι έτοιμο το κοτόπουλο το σβήνετε με το κρασί και το αφήνετε μέχρι να εξατμισθεί όλο το αλκοόλ. Μετά ρίχνετε μέσα στο τηγάνι όλα τα έτοιμα σοταρισμένα λαχανικά και ανακατεύτε όλα τα υλικά μαζί για 2 λ. 
  5. Συνεχίζετε ρίχνοντας μέσα τη κρέμα γάλακτος, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό σας να σιγοβράσει για 4 λ περίπου ή μέχρι να “δέσει” η κρέμα σας. Όταν η κρέμα είναι έτοιμη σβήνετε το μάτι της κουζίνας και ρίχνετε από επάνω όσο τυρί τριμμένο θέλετε. Ανακατεύετε απαλά και αφήνετε το φαγητό σας πάνω στο σβησμένο μάτι για να λιώσει το τυρί.
  6. Παράλληλα με το κοτόπουλο έχετε βάλει το ζυμαρικό σας να βράσει σε μπόλικο, κοχλαστό, αλατισμένο με 2 κ.σ. αλάτι νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Το στραγγίζετε καλά, το ξαναβάζετε στη κατσαρόλα που το βράσατε, το περιχύνετε με λίγο καυτό βούτυρο, το ανακατεύετε και το σερβίρετε αμέσως με το κοτόπουλο, τα λαχανικά και τη σάλτσα τους.

Πηγή



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο φιλέτο αλα κρεμ με πιπεριές και μανιτάρια

 
 
 
 
 
You cannot copy content of this page