Κοτόπουλο Caprese με μοτσαρέλα

Κοτόπουλο Caprese με μοτσαρέλα

Πεντανόστιμο κοτόπουλο Caprese με μοτσαρέλα. Ένα πιάτο με εξαιρετική γεύση, γεμάτο χρώματα, αρώματα και γεύσεις, με μοτσαρέλα, βαλσάμικο και ντοματίνια, ιδανικό για το καθημερινό, οικογενειακό τραπέζι. Μια απλή, εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή (από εδώ) για ένα πεντανόστιμο πιάτο που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε. Συνοδέψτε το με το νόστιμο λεμονάκι ρισόνι που σας προτείνουμε ή με πατάτες τηγανιτές ή ρύζι και καλή σας όρεξη!

Υλικά συνταγής

  • 4 + 4 κ.σ. (χωριστά) ελαιόλαδο
  • 4 μεγάλα φιλέτα μπούτι κοτόπουλου, χωρίς τη πέτσα του
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο
  • 2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
  • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 1/2 φλ. τσαγιού συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας, ή χυμός με ντομάτα τριμμένη στο τρίφτη
  • 2 κ.γ. ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα ρίγανης + λίγα φύλλα επιπλέον για γαρνίρισμα
  • 250 γρ. μικρά ντοματίνια (αν είναι μεγάλα τα κόβετε στη μέση)
  • αλάτι πιπέρι 
  • 3/4 φλ. τσαγιού τριμμένη μοτσαρέλα 
  • Για το συνοδευτικό Risoni
  • 1½ φλ. τσαγιού ζυμαρικό Risoni (μέτριο κριθαράκι)
  • 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα μαϊντανού
  • 2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 15 γρ. βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι (που να μπαίνει στο φούρνο) ζεσταίνετε καλά, σε υψηλή θερμοκρασία, 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κομμάτια κοτόπουλου για 2-3 λ από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν. Τα μεταφέρετε σε ένα πιάτο και τα διατηρείτε ζεστά. 
  2. Προσθέτετε τις υπόλοιπες 4 κ.σ. ελαιόλαδο στο ίδιο ζεστό τηγάνι και μόλις ζεσταθεί, χαμηλώνετε τη φωτιά σε υψηλή προς μέτρια και σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο, ανακατεύοντας για 2 λ. Προσθέτετε το ξύδι και τη ζάχαρη και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας διαρκώς για 1-2 λ επιπλέον ή μέχρι να πήξει ελαφρώς το μείγμα. 
  3. Προσθέτετε το χυμό ντομάτας και τη ρίγανη και ανακατεύετε. Μόλις πάρουν βράση ξαναβάζετε στο τηγάνι το κοτόπουλο και τα ντοματίνια περιμετρικά, ανάμεσα στο κοτόπουλο, τα αλατοπιπερώνετε καλά, μειώνετε τη φωτιά σε μέτρια και σιγομαγειρεύετε για 15-18 λ ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο. 
  4. Για το συνοδευτικό Risoni: Εν τω μεταξύ, βράζετε το ρισόνι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο κοχλαστό αλατισμένο νερό στο χρόνο που αναφέρεται στη συσκευασία του. Το στραγγίζετε καλά και το ξαναβάζετε στη κατσαρόλα που το βράσατε.
  5. Προσθέτετε το ψιλοκομμένο μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε το ρισόνι σας να αρωματιστεί. Δοκιμάζετε το αλάτι, και αν απαιτείται συμπληρώνετε, το ανακατεύετε και το σκεπάζετε για να διατηρηθεί ζεστό. 
  6. Όταν το κοτόπουλο με τη σάλτσα του είναι έτοιμο το αποσύρετε από τη φωτιά, πασπαλίζετε πάνω από κάθε κομμάτι κοτόπουλου τη τριμμένη μοτσαρέλα, ισομερώς.
  7. Το μεταφέρετε όπως είναι μέσα στο τηγάνι σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις ή στους 190 βαθμούς στον αέρα για 3-4 λ περίπου ή μέχρι να λιώσει καλά το τυρί. Το σερβίρετε πασπαλισμένο με λίγη επιπλέον φρέσκια ρίγανη και το σερβίρετε με το αρωματισμένο Risoni ή με άλλο συνοδευτικό επιλογής του. 



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο Caprese με μοτσαρέλα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.