
Κοτόπουλο με ζυμαρικά & λιαστές ντομάτες
Κοτόπουλο με ζυμαρικό “κοχύλι”, λιαστές ντομάτες και βασιλικό, πασπαλισμένο με πικάντικο τυρί στο φούρνο. Μια συνταγή για ένα λαχταριστό, πεντανόστιμο και εύκολο φαγητό για όλη την οικογένεια.
Υλικά συνταγής
Εκτέλεση συνταγής
- Βράζετε τα ζυμαρικά “αλ τέντε” σε αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζετε, τα λαδώνετε με τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τα βάζετε σε πυρέξ.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 ° C στις αντιστάσεις ή στους 180 ° C στον αέρα.
- Ζεσταίνετε τις 3 κ.σ. ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια θερμότητα. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το μπέϊκον και σοτάρετε ανακατεύοντας για 5 λ μέχρι να “μαραθεί” το κρεμμύδι. Προσθέτετε και το κοτόπουλο για συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 5 λ μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
- Προσθέτετε τη μουστάρδα, το σκόρδο και τις ντομάτες και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λ ακόμα, βάζετε και τη κρέμα γάλακτος.
- Μόλις έλθει σε σημείο βρασμού, κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το μείγμα στο πυρέξ με τα ζυμαρικά “κοχύλια”. Προσθέτετε τις λιαστές ντομάτες και το βασιλικό αλατοπιπερώνετε (προσοχή στο αλάτι αν προτιμήσετε τη παρμεζάνα που είναι αλμυρή) και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά.
- Σε μπολ, ανακατεύετε τη φρυγανιά με τη τριμμένη παρμεζάνα και πασπαλίζετε το φαγητό. Ψήνετε για 20 λ μέχρι να λιώσει και να ροδοκοκκινίσει το τυρί. Αφήστε το για 5 λ να “σταθεί”, γαρνίρετε προαιρετικά με extra βασιλικό και λιαστές ντομάτες και σερβίρετε.
* Αν δεν προτιμάτε τη παρμεζάνα αντικαταστήστε τη με πικάντικη γραβιέρα ή πεκορίνο ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας.
Sintayes.gr,