Κοτόπουλο με βίδες, μανιτάρια και τυριά στο φούρνο

Κοτόπουλο με βίδες, μανιτάρια και τυριά στο φούρνο

Κοτόπουλο και ζυμαρικά. Μια κλασική σπιτική συνταγή για το καθημερινό γεύμα, μαγειρεμένο με έναν ακόμα εύκολο τρόπο, με έτοιμο κοτόπουλο, και βίδες, εμπλουτισμένο με μανιτάρια, καλαμπόκι, πιπεριά και τυριά μέσα σε μια κρεμώδη σάλτσα μπεσαμέλ για ένα εκπληκτικό, γευστικό αποτέλεσμα.

Υλικά συνταγής

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • 300 γρ. καλαμπόκι (κονσέρβας βρασμένο)
  • 130 γρ. λευκά φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 1 μεγάλη, κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι
  • 2 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού κίτρινο τυρί τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη (γραβιέρα, τσένταρ, ένταμ)
  • 1/2 φλ. τσαγιού τυρί παρμεζάνα τριμμένη
  • 400 γρ. ζυμαρικό βίδες
  • 1 μικρό ολόκληρο έτοιμο ψητό κοτόπουλο
  • 1/2 φλ. τσαγιού αρακά κετεψυγμένο (προαιρετικά)
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε τις βίδες σε μπόλικο, κοχλαστό, αλατισμένο νερό. Τις στραγγίζετε και τις αφήνετε στην άκρη. Αγοράζετε ένα μικρό έτοιμο ψητό κοτόπουλο, αφαιρείτε τη πέτσα του και το “ξεψαχνίζετε” σε μέτρια κομμάτια. Το αφήνετε σε μπολ. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. 
  2. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια πλατιά, ρηχή κατσαρόλα, σε μέτρια θερμοκρασία, ρίχνετε το καλαμπόκι καλά στραγγισμένο σε χαρτί κουζίνας, τα μανιτάρια και τη πιπεριά, τα πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και τα σοτάρετε, ανακατεύοντας για 2-3 λ ή μέχρι να μαλακώσουν. Τα μεταφέρετε σε μπολ. 
  3. Λιώνετε το βούτυρο στην ίδια ζεστή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε το αλεύρι και το μαγειρεύετε ανακατεύοντας διαρκώς για 1 λ περίπου. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε το γάλα και μια πρέζα αλάτι, ανακατεύοντας διαρκώς  μέχρι να έχετε μια λεία κρέμα.
  4. Μεταφέρετε πάλι τη κατσαρόλα στη φωτιά και το μαγειρεύετε, ανακατεύοντας διαρκώς για να πήξει η σάλτσα μπεσαμέλ. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 2-3 λ. Προσθέτετε τη μισή ποσότητα τυριών και από τα 2 είδη και ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν. 
  5. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε μέσα στη μπεσαμέλ τις βρασμένες βίδες, το κοτόπουλο και τα λαχανικά και αλατοπιπερώνετε μετά από δοκιμή. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μεγάλο λαδωμένο πυρέξ ή ταψί, 30×40 εκ. περίπου, το πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα τριμμένα τυριά, τη τριμμένη φρυγανιά και το μαϊντανό. Το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λ ή μέχρι να ροδίσει.

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο με βίδες, μανιτάρια και τυριά στο φούρνο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.