Κοτόπουλο ταντούρι σε φύλλο σφολιάτας με σάλτσα γιαουρτιού

Κοτόπουλο ταντούρι σε φύλλο σφολιάτας με σάλτσα γιαουρτιού

Στήθος κοτόπουλου σε μπουκίτσες, με το ινδικό μείγμα μπαχαρικών ιδανικό για κοτόπουλο πάνω σε φύλλο σφολιάτας. Μια εύκολη συνταγή για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας με ένα πιάτα με υπέροχη γεύση και τέλεια εμφάνιση. 

Υλικά συνταγής

  • 2 μεγάλα φιλέτα στήθος κοτόπουλου, κομμένα σε μπουκίτσες 1 εκ. περίπου
  • 2 κ.σ. πάστα ή μπαχαρικό ταντούρι (tandoori) [*]
  • 3 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό 
  • 4 φύλλα σφολιάτας, ελαφρώς ξεπαγωμένα (όχι τελείως)
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι
  • Για τη σάλτσα γιαουρτιού:
  • 1 φλ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό 
  • 1 μικρό αγγουράκι, τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβετε το στήθος σε μπουκίτσες 1 εκ. περίπου και τις αλατοπιπερώνετε. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε καλά 2 κ.σ. ελαιόλαδο, τις 3 κ.σ. γιαούρτι και τις 1½ κ.σ. πάστας ταντούρι (ή το μείγμα μπαχαρικών). Προσθέτετε στο μπολ και τα κομματάκια κοτόπουλου και ανακατεύετε ώστε να καλυφθεί καλά το κοτόπουλο με το μείγμα. 
  2. Απλώνετε τα κομματάκια κοτόπουλου σε λαδωμένο πυρέξ και τα ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 12 λ περίπου μέχρι να ψηθούν μέχρι μέσα χωρίς να χάσουν τους ζωμούς τους και πάρουν έντονο χρώμα. Στο μέσον της διάρκειας του ψησίματος τα γυρίζετε και από την άλλη πλευρά. Το αφαιρείτε από το φούρνο, το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει και αυξάνετε τη θερμοκρασία του φούρνου σας στου 220 βαθμούς.
  3. Κόβετε το κάθε φύλλο της μισοπαγωμένης σφολιάτας σε 4 ίσια τετράγωνα κομμάτια δηλ. σύνολο 16 τετράγωνα. Τοποθετείτε τα 8 τετράγωνα ζύμης σε μεγάλο λαδωμένο ταψί και πάνω από κάθε τετράγωνο τοποθετείτε τα υπόλοιπα 8 τετράγωνα (δηλ. συνολικά 8 τετράγωνα). Ανασηκώνετε κατά 1,5 εκ. περιμετρικά όλα τα φύλλα ώστε να δημιουργήσετε ένα ανάχωμα και να μη χυθεί η γέμιση κατά τη διάρκεια του ψησίματος. 
  4. Μέσα σε κάθε ένα από τα 8 τετράγωνα ζύμης τοποθετείτε, μοιράζοντας ισομερώς, το κοτόπουλο και τα ψήνετε για 15 λ ή μέχρι να φουσκώσει καλά η ζύμη και πάρει ένα χρυσό χρώμα. 
  5. Για τη σάλτσα γιαουρτιού: Εν τω μεταξύ έχετε τρίψει στο χοντρό του τρίφτη το αγγουράκι και το έχετε αφήσει σε σουρωτήρι και απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξει. Στη συνέχεια το μεταφέρετε σε μέτριο μπολ, προσθέτετε το γιαούρτι, το σκόρδο το δυόσμο, το ελαιόλαδο, αλάτι πιπέρι και ανακατεύετε καλά να αναμιχθούν. Σερβίρετε το κοτόπουλο γαρνιρισμένο με τη σάλτσα γιαουρτιού.

[*] Τη πάστα ή μπαχαρικά ταντούρι θα το βρείτε σε μαγαζιά που πωλούν μπαχαρικά, ή ινδικά προϊόντα ή γενικότερα ασιατικά προϊόντα. 

Σε περίπτωση που δεν βρείτε μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας ταντούρι αναμιγνύοντας τα πιο κάτω μπαχαρικά (ώστε να έχετε 1 ½ κ.σ. σύνολο ανάμεικτων μπαχαρικών):

  • πάπρικα γλυκιά
  • τζίντζερ σε σκόνη 
  • κάρυ σε σκόνη
  • σκόρδο σε σκόνη
  • κόλιανδρο σε σκόνη
  • κύμινο σε σκόνη
  • αλάτι, πιπέρι καγιέν (ανάλογα πόσο καυτερό το θέλετε)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο 

Από τα μπαχαρικά μπορείτε να βάλετε λίγο απ” όλα ή κάποια επιλογής σας. 

Πηγή

 

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο ταντούρι σε φύλλο σφολιάτας με σάλτσα γιαουρτιού

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.