Κοτόπουλο “Στρογκανόφ”

Κοτόπουλο “Στρογκανόφ”

Κοτόπουλο “στρογκανόφ”. Ένα πολύ νόστιμο εύκολο και απλό πιάτο για το οικογενειακό τραπέζι και όχι μόνο. Συνοδεύστε το με ζυμαρικά της αρεσκείας σας και απολαύστε το. 

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. στήθος κοτόπουλο σε κομμάτια “μπουκίτσες”
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες 
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 300 γρ. μανιτάρια σε λεπτές φέτες
  • 1 κ.σ. κοφτό γλυκιά πάπρικα
  • 2 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού 
  • 1 1/4 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
  • 3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος *
  • 1/4 φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζεσταίνετε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Το βγάζετε και το μεταφέρετε σε μεγάλο πιάτο.
  2. Προσθέτετε λίγο ακόμα ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρετε, σε μέτρια θερμοκρασία,  το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια για 4 λεπτά περίπου ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν χωρίς όμως να καούν. 
  3. Προσθέτετε το ντοματοπελτέ το λεμόνι και το ζωμό κότας, ανακατεύετε και μόλις πάρει βράση, μεταφέρετε το σοταρισμένο κοτόπουλο στο τηγάνι. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και σιγοβράζετε για 6-8 λεπτά μέχρι να βράσει το κοτόπουλο. Προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος σιγοβράζετε για 2 λεπτά ακόμα. Αν η σάλτσα είναι αραιή αραιώστε σε λίγο νερό 1 κ.σ. αλεύρι ανακατεύετε να διαλυθεί καλά και το βάζετε στο φαγητό. Αφήνετε να πάρει μια βράση να πήξει και κατεβάζετε από τη φωτιά.
  4. Συνοδεύετε με ζυμαρικά της αρεσκείας σας και γαρνίρετε προαιρετικά με τυρί προτίμησής σας τριμμένο και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

* Μπορείτε προαιρετικά να αντικαταστήσετε τη κρέμα γάλακτος με γιαούρτι.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο “Στρογκανόφ”

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.