Κοτόπουλο Στρογκανόφ

Κοτόπουλο Στρογκανόφ

Κοτόπουλο… πάντα ένα από τα αγαπημένα πιάτα όλης της οικογένειας για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι. Εδώ μια τέλεια συνταγή για ένα πεντανόστιμο, λαχταριστό πιάτο, κοτόπουλο Στρογκανόφ με πλούσια κρεμμώδη σάλτσα και μανιτάρια. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες 
  • αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
  • 8 μπουτάκια (μηροί μόνο) κοτόπουλου 
  • 200 γρ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1 ¾ φλ. τσαγιού ζωμός κότας 
  • 1 κοφτή κ.σ. ντοματοπελτέ 
  • 1 κοφτή κ.σ. μουστάρδα απαλή
  • 1 κεσεδάκι (200 γρ.) γιαούρτι (ή 200 ml κρέμα γάλακτος για πιο υδαρή σάλτσα) [*] 
  • 3 ψητές πιπεριές Φλωρίνης, στραγγισμένες, κομμένες σε φέτες
  • 1/3 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό για γαρνίρισμα
  • Ρύζι μπασμάτι  ή πουρέ για συνοδευτικό

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αλατοπιπερώνετε τα μπουτάκια κοτόπουλου και τα πασπαλίζετε με λίγη πάπρικα. Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε τα μπουτάκια για 5 λ ή μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Τα βγάζετε και τα μεταφέρετε σε μεγάλο πιάτο.
  2. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε σε μέτρια θερμοκρασία,  το κρεμμύδι και τα μανιτάρια για 3-4 λ περίπου ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το ντοματοπελτέ, τη μουστάρδα και το ζωμό κότας. Ανακατεύετε και μόλις πάρει βράση ξαναβάζετε στο τηγάνι τα μπουτάκια κοτόπουλου.  (Ο ζωμός θα πρέπει να σκεπάζει τα μπουτάκια).
  3. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία, σκεπάζετε το τηγάνι με το καπάκι του και αφήνετε το κοτόπουλο να σιγοβράσει για 30 λ περίπου ή μέχρι να ψηθεί καλά μέχρι μέσα το κοτόπουλο. Προσθέτετε το γιαούρτι (ή τη κρέμα γάλακτος) και τις πιπεριές σε φέτες, ανακατεύετε και συνεχίζετε το σιγοβράσιμο για 2 λ ακόμα με ξεσκέπαστο το καπάκι. [*]
  4. Σερβίρετε το κοτόπουλο στρογκανόφ με ρύζι ή πουρέ γαρνιρισμένο με το φρέσκο, ψιλοκομμένο μαϊντανό.

[*] Σημείωση: Αν χρησιμοποιήσετε τη κρέμα γάλακτος και η σάλτσα είναι αραιή θα τη πήξετε αραιώνοντας σε λίγο νερό 1-2 κ.σ. αλεύρι. Το ρίχνετε στη σάλτσα και ανακατεύετε μέχρι να πήξει η σάλτσα. Αφαιρείτε το φαγητό από τη φωτιά. 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο Στρογκανόφ

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.