Κοτόπουλο στήθος με προσούτο και φασκόμηλο

Κοτόπουλο στήθος με προσούτο και φασκόμηλο

Ένα φανταστικό , πεντανόστιμο και γρήγορο φαγητόπου σίγουρα θα  εντυπωσιάσει εσάς και τους καλεσμένους σας, με την ιδιαίτερη, υπέροχη γεύση του και την λαχταριστή εμφάνισή του!!!

Υλικά συνταγής

  • 2 μονά στήθη κοτόπουλου
  • 2 φυλλαράκια φασκόμηλο [*]
  • 4-6 φέτες προσούτο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/2 ποτηράκι κρασιού λευκό ξηρό κρασί
  • 4 κοφτές κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Τοποθετείτε τα στήθη κοτόπουλου στο πάγκο εργασία σας πάνω σε μια μεμβράνη. Γυρίζετε τη μεμβράνη να καλύψει το στήθη και με το ειδικό “σφυρί” για το κρέας ή με ένα τηγάνι με βαρύ πάτο τα χτυπάτε για να φαρδύνουν και λεπτύνουν.
  2. Τα αλατοπιπερώνετε (προσοχή στο αλάτι λόγω του προσούτο και της παρμεζάνας), προσθέτετε πάνω σε κάθε στήθος ένα φυλλαράκι φασκόμηλο και από πάνω πασπαλίζετε το καθένα με 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα. Ρολάρετε τα στήθη σφιχτά και από πάνω τυλίγετε με 2 ή 3  φέτες προσούτο το καθένα φροντίζοντας να καλυφθεί όλη η επιφάνειά του. 
  3. Ζεσταίνετε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι, βάζετε το κοτόπουλο, το αφήνετε να ψηθεί 3-4 λ περίπου από τη μια πλευρά και το γυρίζετε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά για 3 λ περίπου. Ο ακριβής χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το πάχος του κάθε ρολού.
  4. Σβήνετε με το κρασί, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και το αφήνετε για λίγο να ψηθεί καλά μέχρι το κέντρο. Προσοχή μη παραψηθεί πολύ, στεγνώσει και χάσει τους χυμούς του. Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμένο πιπέρι και το σερβίρετε ζεστό. Το συνοδεύετε με σαλάτα ή ρύζι πιλάφι ή με πουρέ.

[*] Προτιμήστε το φρέσκο φασκόμηλο. Αν δεν έχετε διαθέσιμο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποξηραμένο. Μην το παραλείψετε όμως. Η γεύση που δίνει είναι απαράμιλλη.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο στήθος με προσούτο και φασκόμηλο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.