Αναρτήθηκε στις 09/08/2015 σε Κοτόπουλο / Πουλερικά, Κυρίως πιάτα, Συνταγές, Σως - Dressings
Κοτόπουλο στη σχάρα με BBQ σάλτσα μουστάρδας
Ένα υπέροχο κοτόπουλο στη σχάρα με BBQ σάλτσα μουστάρδας.
Μια εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο πιάτο.
Υλικά συνταγής
- 1 κοτόπουλο 1 κιλού περίπου, σε κομμάτια για σχάρα
- αλάτι, πιπέρι ελαιόλαδο
- Για τη σάλτσα BBQ:
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 φλ. τσαγιού μουστάρδα Ντιζόν
- 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη καστανή
- 1/2 φλ. τσαγιού μηλόξυδο
- 1 κ.σ. μουστάρδα σε σκόνη
- 1/3 κ.γ. πιπέρι καγιέν ή καυτερή πάπρικα
- 1 φύλλο δάφνης
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Πλένουμε, στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά τα κομμάτια του κοτόπουλου. Τα αφήνουμε εκτός ψυγείου για 30′.
- Για τη σάλτσα BBQ: Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε το ξύδι, αφήνουμε 1-2′ και προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 30′. Χωρίζουμε τη σάλτσα σε 2 μέρη, το ένα για άλειμμα και το άλλο για σερβίρισμα.
- Λαδώνουμε καλά τα κομμάτια του κοτόπουλου. Αν ψήσουμε το κοτόπουλο στο γκριλ του φούρνου, το τοποθετούμε στην επάνω σχάρα του φούρνου [15 εκ. περίπου κάτω από το γκρίλ] και το ψήνουμε στους 250 βαθμούς μέχρι να αρχίσει να ροδίζει από όλες τις πλευρές 6′-7′ περίπου από κάθε πλευρά. Στη συνέχεια αλείφουμε την επάνω πλευρά με στη σάλτσα bbq, το σκεπάζουμε με λαδωμένο αλουμινόχαρτο και κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς.
- Μετά από 10′ το γυρίζουμε και αλείφουμε την άλλη πλευρά, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία. Επαναλαμβάνουμε το άλειμμα άλλη μια φορά σε κάθε πλευρα, αφήνοντας πάντα 7′-10′ να ψηθεί. Στο τέλος, αλείφουμε μια τελευταία φορά και αφήνουμε ξεσκέπαστα τα κομμάτια να πάρουν χρώμα 2′-3′. Σερβίρετε με την υπόλοιπη σάλτσα και σαλάτα, ή ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.
Πηγή
09/08/2015
Sintayes.gr,
Συνταγή: Κοτόπουλο στη σχάρα με BBQ σάλτσα μουστάρδας