Κοτόπουλο στη σχάρα με BBQ σάλτσα μουστάρδας

Κοτόπουλο στη σχάρα με BBQ σάλτσα μουστάρδας

Ένα υπέροχο κοτόπουλο στη σχάρα με BBQ σάλτσα μουστάρδας.

Μια εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο πιάτο.

Υλικά συνταγής

  • 1 κοτόπουλο 1 κιλού περίπου, σε κομμάτια για σχάρα
  • αλάτι, πιπέρι ελαιόλαδο
  • Για τη σάλτσα BBQ:
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού μουστάρδα Ντιζόν
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη καστανή
  • 1/2 φλ. τσαγιού μηλόξυδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα σε σκόνη
  • 1/3 κ.γ. πιπέρι καγιέν ή καυτερή πάπρικα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένουμε, στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά τα κομμάτια του κοτόπουλου. Τα αφήνουμε εκτός ψυγείου για 30′.
  2. Για τη σάλτσα BBQ: Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε το ξύδι, αφήνουμε 1-2′ και προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 30′. Χωρίζουμε τη σάλτσα σε 2 μέρη, το ένα για άλειμμα και το άλλο για σερβίρισμα.
  3. Λαδώνουμε καλά τα κομμάτια του κοτόπουλου. Αν ψήσουμε το κοτόπουλο στο γκριλ του φούρνου, το τοποθετούμε στην επάνω σχάρα του φούρνου [15 εκ. περίπου κάτω από το γκρίλ] και το ψήνουμε στους 250 βαθμούς μέχρι να αρχίσει να ροδίζει από όλες τις πλευρές 6′-7′ περίπου από κάθε πλευρά. Στη συνέχεια αλείφουμε την επάνω πλευρά με στη σάλτσα bbq, το σκεπάζουμε με λαδωμένο αλουμινόχαρτο και κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς.
  4. Μετά από 10′ το γυρίζουμε και αλείφουμε την άλλη πλευρά, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία. Επαναλαμβάνουμε το άλειμμα άλλη μια φορά σε κάθε πλευρα, αφήνοντας πάντα 7′-10′ να ψηθεί. Στο τέλος, αλείφουμε μια τελευταία φορά και αφήνουμε ξεσκέπαστα τα κομμάτια να πάρουν χρώμα 2′-3′. Σερβίρετε με την υπόλοιπη σάλτσα και σαλάτα, ή ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.

1fur7pk3tk72

Πηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο στη σχάρα με BBQ σάλτσα μουστάρδας