Κοτόπουλο με σπαγγέτι στο φούρνο

Κοτόπουλο με σπαγγέτι στο φούρνο

Κοτόπουλο με σπαγγέτι στο φούρνο. Ένα πεντανόστιμο, υγιεινό, χορταστικό πιάτο για το καθημερινό, οικογενειακό τραπέζι και όχι μόνο. Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα φαγητό που θα λατρέψουν τα μικρά παιδιά και θα αγαπήσουν οι μεγάλοι. Δοκιμάστε το!!!

Υλικά συνταγής

  • 1 μικρό ολόκληρο κοτόπουλο, κομμένο στα 8
  • 1 πακέτο (½ κιλό) μακαρόνια Νο. 10 ή Νο.6, κομμένα σε κομμάτια 5 εκ.
  • 2 ¾ φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί τσένταρ (άλλο κίτρινο τυρί επιλογής σας όπως γραβιέρα)
  • ¼ φλ. τσαγιού ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά
  • ¼ φλ. τσαγιού ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
  • 1 φακελάκι (90 γρ.) μανιταρόσουπα (Knorr)+1 λίτρο νερό
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε τα κομμάτια κοτόπουλου με νερό που να τα σκεπάζει και αφήνετε σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι να πάρει βράση. Στη συνέχεια χαμηλώνετε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράζετε το κοτόπουλο για 40-45 λ μέχρι να βράσει μέχρι μέσα.
  2. Όταν είναι έτοιμο βγάζετε το κοτόπουλο από τη κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και το αφήνετε σε μεγάλη πιατέλα να κρυώνει. Μέσα στο ζωμό του προσθέτετε 1 κ.σ. αλάτι, αυξάνετε τη θερμοκρασία και μόλις κοχλάσει βράζετε τα μακαρόνια αλ” τέντε 2-3 λ λιγότερο από το χρόνο που αναφέρετε στη συσκευασία. Κρατάτε 2 ½ από το ζωμό κοτόπουλου που βράσατε τα μακαρόνια και στραγγίζετε καλά τα μακαρόνια. 
  3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βράζετε τη σκόνη της μανιταρόσουπας με 1 λίτρο νερό (με σκεπασμένη τη κατσαρόλα) για 7 λ περίπου ή μέχρι να έχετε μια πηχτή κρέμα. Την αποσύρετε από τη φωτιά και την αφήνετε στην άκρη να κρυώνει.
  4.  Όταν κρυώσει το κοτόπουλο, βγάζετε την πέτσα του και το ξεψαχνίζετε τόσο όσο να γεμίσετε 2½ μεγάλα φλ. τσαγιού. Διαλέγετε ανάμεικτα κομμάτια από στήθος και μπούτια. Βάζετε το ξεψαχνισμένο κοτόπουλο σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε τα στραγγισμένα μακαρόνια, τη μανιταρόσουπα, 1 ½ φλ. τσαγιού από το τριμμένο τυρί τσένταρ (ή άλλο επιλογής σας), τις κόκκινες και πράσινες πιπεριές το καγιέν (προαιρετικά) και αλατοπίπερο και ανακατεύετε καλά.
  5. Προσθέτετε 1 φλ. τσαγιού από το ζωμό κοτόπουλου που κρατήσατε από τα μακαρόνια και ανακατεύετε απαλά. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος, ισιώνετε την επιφάνειά του και πασπαλίζετε από πάνω το υπόλοιπο τριμμένο τυρί. 
  6. Το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 45 λ περίπου προσθέτοντας σταδιακά ανά διαστήματα στο φαγητό από τον υπόλοιπο ζωμό που κρατήσατε αν και όσο απαιτηθεί. Αν το τυρί πάρει γρήγορα χρώμα, σκεπάστε το τα ταψί, χαλαρά, με ένα αλουμινόχαρτο. 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο με σπαγγέτι στο φούρνο