Κοτόπουλο σουφλέ με μανιτάρια, μπέικον & τυριά

Κοτόπουλο σουφλέ με μανιτάρια, μπέικον & τυριά

Μια εύκολη συνταγή για ένα νοστιμότατο φαγητό. Σουφλέ με κοτόπουλο, μανιτάρια μπέικον και τυριά, για εσάς την οικογένειά σας αλλά και στα τραπέζια σας και τις γιορτές σας για τους καλεσμένους σας.

Υλικά συνταγής

  • 3 μεγάλα μπούτια κοτόπουλου (κατά προτίμηση συσκευασμένα) χωρίς το κόκκαλο
  • 200 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 350 ml κρέμα γάλακτος
  • 500 γραμ. τυριά επιλογής σας τριμμένα (γκούντα, γραβιέρα, κασέρι τσένταρ, κ.λ.π.)
  • 1 αυγό
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 5 φέτες μπέικον κομμένες σε κύβους
  • 1/3 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι- πιπέρι
  • 8-10 φέτες τυρί του τοστ

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζουμε το κοτόπουλο, σε αλατισμένο νερό. Το αφαιρούμε από τη κατσαρόλα,  το αφήνουμε να στραγγίσει σε απορροφητικό χαρτί και το κόβουμε μικρά κομματάκια. Κρατάμε το ζωμό στη κατάψυξη για άλλο φαγητό.
  2. Σοτάρουμε τα μανιτάρια σε λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και το μπέικον και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λ. ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν καλά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο τη κρέμα γάλακτος  και αλατοπιπερώνουμε. 
  3. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί για 1/2 λ και κατεβάζουμε το μείγμα από τη φωτιά. Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά και τον άνηθο, το αυγό ελαφρώς χτυπημένο, ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν και μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ (25 x 35 εκ. περίπου).
  4. Στρώνουμε από πάνω τις φέτες τυρί του τοστ, σκεπάζουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λ, στην κάτω σκάλα του φούρνου. 10-15 λ  λεπτά πριν βγάλουμε από το φούρνο το φαγητό, το ξεσκεπάζουμε για να ροδοκοκκινίσει ελαφρώς το τυρί.

Photo

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο σουφλέ με μανιτάρια, μπέικον & τυριά

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.