Κοτόπουλο με σόγια σος μέλι και κάσιους

Κοτόπουλο με σόγια σος μέλι και κάσιους

Ένα πεντανόστιμο γρήγορο φαγητό. Υπέροχη συνταγή, εξαιρετική γεύση!

Σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να τη δοκιμάσετε. Θα σας ενθουσιάσει.

Ingredients

  • 2 φιλέτα κοτόπουλο
  • 2 κουταλιές κορν φλάουερ
  • 1-2 κουταλιές κάρυ (ανάλογα πόσο πικάντικο το θέλουμε)
  • 2-3 λάιμ (το χυμό τους)
  • 1/2 φλυτζάνι σόγια σως
  • 50 γρ. κάσιους
  • 1 1/2 φλιτζάνια νερό
  • 3 κουταλιές σούπας μέλι

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια και το βάζουμε με το κάρυ, το λάϊμ,τη μισή σόγια σος και το κόρν φλάουερ να μαριναριστεί για λίγο [1/2 με 1 ώρα].
  2. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι αντικολλητικό, λίγο ελαιόλαδο.
  3. Ρίχνουμε το κοτόπουλο να  πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές (περίπου 5 λεπτά).
  4. Προσθέτουμε τα κάσιους, ανακατεύουμε και ρίχνουμε την υπόλοιπη σόγια και το νερό.
  5. Περιμένουμε να δέσει η σάλτσα από μόνη της (εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό).
  6. Στο τέλος προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
  7. Κατεβάζουμε το φαγητό από τη φωτιά και το σερβίρουμε ζεστό με ρύζι πιλάφι.


Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο με σόγια σος μέλι και κάσιους