
Κοτόπουλο με σόγια σος μέλι και κάσιους
Ένα πεντανόστιμο γρήγορο φαγητό. Υπέροχη συνταγή, εξαιρετική γεύση!
Σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να τη δοκιμάσετε. Θα σας ενθουσιάσει.
Ingredients
- 2 φιλέτα κοτόπουλο
- 2 κουταλιές κορν φλάουερ
- 1-2 κουταλιές κάρυ (ανάλογα πόσο πικάντικο το θέλουμε)
- 2-3 λάιμ (το χυμό τους)
- 1/2 φλυτζάνι σόγια σως
- 50 γρ. κάσιους
- 1 1/2 φλιτζάνια νερό
- 3 κουταλιές σούπας μέλι
Εκτέλεση Συνταγής
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια και το βάζουμε με το κάρυ, το λάϊμ,τη μισή σόγια σος και το κόρν φλάουερ να μαριναριστεί για λίγο [1/2 με 1 ώρα].
- Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι αντικολλητικό, λίγο ελαιόλαδο.
- Ρίχνουμε το κοτόπουλο να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές (περίπου 5 λεπτά).
- Προσθέτουμε τα κάσιους, ανακατεύουμε και ρίχνουμε την υπόλοιπη σόγια και το νερό.
- Περιμένουμε να δέσει η σάλτσα από μόνη της (εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό).
- Στο τέλος προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
- Κατεβάζουμε το φαγητό από τη φωτιά και το σερβίρουμε ζεστό με ρύζι πιλάφι.
06/07/2014
Sintayes.gr,