Κοτόπουλο σνίτσελ με παρμεζάνα, μοτσαρέλα και σπαγγέτι

Κοτόπουλο σνίτσελ με παρμεζάνα, μοτσαρέλα και σπαγγέτι

Ένα υπέροχο πιάτο για να εντυπωσιάσετε τους αγαπημένους σας και τους καλεσμένους σας με τη γεύση και την εμφάνισή του. Ένα λαχταριστό σνίτσελ κοτόπουλο με παρμεζάνα και μοτσαρέλα σερβιρισμένο σε σπαγγέτι με υπέροχη σάλτσα. Απολαύστε το.

Υλικά συνταγής

  • Για το σνίτσελ κοτόπουλου:
  • 4 φιλέτα κοτόπουλου (2 μικρά στήθη κομμένα στη μέση οριζόντια)
  • 1/2 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
  • 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • αλάτι-πιπέρι- σπορέλαιο
  • Για τα μακαρόνια:
  • 1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι Νο. 10 ή Νο.12
  • Για τη σάλτσα ντομάτας:
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο ή ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 3 μέτριες σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ (των 400γρ./το κουτί)
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • βασιλικό ψιλοκομμένο
  • πάπρικα γλυκιά ή καυτερή (ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)
  • Κανέλα -γαρύφαλλο σε σκόνη 
  • 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
  • αλάτι πιπέρι
  • Για γαρνίρισμα:
  • 200 γρ. τυρί μοτσαρέλα κομμένο σε φέτες 
  • 1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη σάλτσα ντομάτας: Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι στο ελαιόλαδο για 2-3 λ.μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε και το σκόρδο και σοτάρετε για 1/2 λεπτό ακόμα. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τη πάπρικα, το  κανελογαρύφαλλο, το πελτέ και τη ζάχαρη και σοτάρετε για 1 ακόμα λεπτό ανακατεύοντας να αναδειχτούν τα αρώματα.
  2. Τέλος προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ και 1 φλ. τσαγιού ζεστό νερό, σκεπάστε το σκεύος και σιγοβράστε τη σάλτσα για 20 λ. περίπου και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  3. Για το κοτόπουλο: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζετε σε 1 πιάτο το αλεύρι, σε 2ο πιάτο τα αυγά χτυπημένα και σε 3ο πιάτο τη φρυγανιά.
  4. Χτυπάτε για να “λεπτύνετε” τα φιλέτα κοτόπουλου (σκεπάστε τα με λαδόχαρτο και χτυπήστε τα με το πάτο από ένα κατσαρολάκι). Τα αλατοπιπερώνετε με προσοχή λόγω της παρμεζάνας και τα αλευρώνετε και από τις 2 πλευρές. Τα “περνάτε” από τα χτυπημένα αυγά, να καλυφθούν παντού και τέλος από το μείγμα φρυγανιάς-παρμεζάνας. Ζεσταίνετε λάδι σε μεγάλο τηγάνι και να σοτάρετε και από τις 2 πλευρές για 4 λεπτά μέχρι να ροδίσει. 
  5. Λαδώνετε ένα πυρέξ που να χωράει τα σνίτσελ κοτόπουλου και καλύπτετε τη βάση με λίγη σάλτσα ντομάτας, ίσα ίσα να καλύψει τη βάση. Τοποθετείτε από πάνω τα σνίτσελ και με ένα κουτάλι, καλύπτετε με σάλτσα τα σνίτσελ και πασπαλίζετε με τη τριμμένη παρμεζάνα. Την υπόλοιπη σάλτσα την αφήνετε στο σκεύος για τα μακαρόνια.
  6. Προσθέτετε από πάνω τις φέτες μοτσαρέλας και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
  7. Για τα μακαρόνια: Εν τω μεταξύ βράζετε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό, “αλ τέντε” σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα βγάζετε τα σουρώνετε και τα βάζετε μέσα στο τηγάνι με την υπόλοιπη σάλτσα και ανακατεύετε να ενσωματωθούν. Σερβίρετε τα μακαρόνια και προσθέτετε από πάνω τα σνίτσελ κοτόπουλου με τη μοτσαρέλα και τα απολαμβάνετε.

Προαιρετικά μπορείτε να παραλείψετε τη μοτσαρέλα και να βάλετε πιο πολύ παρμεζάνα ή να βάλετε και άλλο τυρί της αρεσκείας σας όπως τσένταρ. Θα έχετε το ίδιο πεντανόστιμο αποτέλεσμα. Δοκιμάστε το και απολαύστε το.

Italian-chicken-parmesan-with-spaghetti-and-red-sauce-marinara-sauce-e1329322861215

Βασική ιδέα : Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο σνίτσελ με παρμεζάνα, μοτσαρέλα και σπαγγέτι

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.