Κοτόπουλο με σκόρδο και ντοματίνια στο φούρνο

Κοτόπουλο με σκόρδο και ντοματίνια στο φούρνο

Κοτόπουλο με σκόρδο και ντοματίνια… Απλό, εύκολο, γρήγορο μόνο 10-15 λ για τη παρασκευή του,πεντανόστιμο, υγιεινό… απλά υπέροχο. Λίγα ντοματίνια, μερικές σκελίδες σκόρδο, δυό κλωναράκια  δεντρολίβανο, λίγο βαλσάμικο, αλάτι, και τα μπουτάκια κοτόπουλου είναι όλα όσα θα χρειαστείτε. Το κοτόπουλο και τα ντοματίνια θα δώσουν στο φαγητό σας μια υπέροχη σάλτσα για να τη περιχύσετε πάνω από το κοτόπουλο ή να “βουτήξετε” το ζεστό φρέσκο ή φρυγανισμένο ψωμί σας. Δοκιμάστε το!!!

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό περίπου μπούτια κοτόπουλο (το επάνω μέρος του μηρού) με το κόκκαλο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 25-30 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 6 ολόκληρες σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες
  • 1 1/2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/3 φλ. τσαγιού ζωμό κότας ή νερό
  • 2 κλωναράκια φρέσκο δενδρολίβανο (ή 1 κ.γ. αποξηραμένο)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 190 βαθμούς. Αλατοπιπερώνετε και από τις δύο πλευρές τα μπούτια κοτόπουλου και τα τοποθετείτε σε ένα πυρίμαχο σκεύος, φροντίζοντας να υπάρχει κενό μεταξύ τους. 
  2. Πλένετε, κόβετε τα ντοματίνια στη μέση τα αλατίζετε ελαφρώς και το τοποθετείτε σε ένα μπολ. Προσθέτετε τις σκελίδες σκόρδου, το ζωμό κότας και  τα περιχύνετε με το ξύδι και το ελαιόλαδο.
  3. Τα ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι και τα τοποθετείτε στο ταψί, στα κενά διαστήματα γύρω από το κοτόπουλο και τα υπόλοιπα επάνω από το κοτόπουλο. Πάνω από τα ντοματίνια τοποθετείτε και τα κλωναράκια δενδρολίβανου. Αν βάλετε αποξηραμένο δενδρολίβανο το βάζετε στο μείγμα με τα ντοματίνια. 
  4. Ψήνετε το κοτόπουλο στο προθερμασμένο φούρνο για 45 λ ή μέχρι να ψηθούν μέχρι μέσα και ροδοκοκκινίσουν στην επιφάνειά τους τα μπουτάκια. Τα αφαιρείτε από το φούρνο, τα αφήνετε για 5 λ να σταθούν και μετά το σερβίρετε με φρέσκο ή φρυγανισμένο ψωμί και σαλάτα ή με ζυμαρικά επιλογής σας ή ρύζι. 

κοιθυ

Πηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο με σκόρδο και ντοματίνια στο φούρνο