Κοτόπουλο σκορδάτο

Κοτόπουλο σκορδάτο

Ένα πολύ νόστιμο φαγητό με πολύ σκόρδο, για τους λάτρεις του σκόρδου. Μια συνταγή για ένα πολύ νόστιμο και πολύ γρήγορο πιάτο, πλήρες γεύμα συνοδευόμενο με πατάτες τηγανιτές ή πιλάφι ή πουρέ.

Υλικά συνταγής

  • 4 στήθη κοτόπουλου κομμένο σε μικρά κομμάτια [ή πόδια με καπάκι χωρίς κόκκαλο]
  • 8-10 σκ. σκόρδο
  • 1 φλιτζ. τσ. λευκό κρασί
  • 3/4 φλιτζ. τσ. ζωμός κοτόπουλου [κύβος διαλυμένος στο ζεστό νερό]
  • 1/2 φλιζ. τσ. ελαιόλαδο
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Παίρνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου τα βάζουμε σε βαθύ σκεύος, τα αλατοπιπερώνουμε και τα πασπαλίζουμε με τη γλυκιά πάπρικα.
  2. Σε ένα βαθύ τηγάνι, αρκετά μεγάλο ώστε να χωράει τα κομμάτια σε μία σειρά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα τέσσερα. Μόλις αρχίσει να ξανθαίνει, ρίχνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, τμηματικά, για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και «βράσουν». Τα αφήνουμε να κοκκινίσουν μερικά λεπτά (δεν χρειάζεται να έχουν ψηθεί εσωτερικά).
  3. Αφαιρούμε το σκόρδο, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα σκόρδα σε φετάκια, τη δάφνη,το θυμάρι, και σβήνουμε με το κρασί. Σε 1 λεπτό προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε το κοτόπουλο να σιγοβράσει μέχρι να ψηθεί (περίπου 20 λεπτά) χωρίς όμως να χάσει τους “χυμούς” το και στεγνώσει. Σερβίρουμε το κοτόπουλο πασπαλισμένο με το μαϊντανό.

IMAG4352



Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο σκορδάτο