Κοτόπουλο σκορδάτο με κρούστα παρμεζάνας στο φούρνο

Κοτόπουλο σκορδάτο με κρούστα παρμεζάνας στο φούρνο

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα υπέροχο, ζουμερό σκορδάτο κοτόπουλου σε κρούστα παρμεζάνας. Εύκολο στη παρασκευή του φανταστικό στη γεύση του. Συνοδέψτε το με πουρέ ή πατάτες τηγανιτές ή λεμονάτες πατάτες φούρνου και απολαύστε ένα τέλειο γεύμα. 

Υλικά συνταγής

  • 4 μέτρια στήθη κοτόπουλο χωρίς πέτσα
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο + 2 κ.σ. για άλειμμα ταψιού
  • 4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1/2 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
  • 1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι πιπέρι 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και λαδώνετε ένα μέτριο πυρέξ. 
  2. Σε ένα μέτριο τηγάνι ρίχνετε τις 5 κ.σ. ελαιόλαδο και το σκόρδο πολτοποιημένο και τα ανακατεύετε σε χαμηλή θερμοκρασία για 1-2 λ μέχρι να αρωματιστεί καλά το λάδι. Αφαιρείτε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη να κρυώνει.
  3. Χτυπάτε σε ξύλο κοπής τα στήθη κοτόπουλο ώστε φαρδύνουν και λεπτύνουν στο 1,5 εκ. περίπου, με το ειδικό εργαλείο ή με την ανάποδη ενός κατσαρολιού (ή το ζητάτε από το χασάπη σας ώστε να το πάρετε έτοιμο). 
  4. Σε ένα βαθύ πιάτο αναμιγνύετε καλά τη τριμμένη φρυγανιά με τη παρμεζάνα.
  5. Αλατοπιπερώνετε τα στήθη κοτόπουλου (προσοχή στο αλάτι λόγω της παρμεζάνας) τα περνάτε από το μείγμα λαδιού-σκόρδου και από τις δύο πλευρές και μετά τα βουτάτε στο μείγμα παρμεζάνας-φρυγανιάς και από τις δύο πλευρές. Τινάζετε το περίσσιο μείγμα και τα τοποθετείτε στο λαδωμένο πυρέξ. 
  6. Ψήνετε το κοτόπουλο στο προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λ γυρίζοντάς το και από την άλλη πλευρά στο μέσο του ψησίματος. Σερβίρετε με συνοδευτικό επιλογής σας. 

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο σκορδάτο με κρούστα παρμεζάνας στο φούρνο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.