Κοτόπουλο σκορδάτο με κόλιανδρο και ντοματίνια

Κοτόπουλο σκορδάτο με κόλιανδρο και ντοματίνια

Υπέροχο κοτόπουλο σκορδάτο, με κόλιανρδρο, μπαχαρικά και ντοματίνια. Άλλη μια εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο πιάτο με το αγαπημένο φατητό μικρών και μεγάλων. Το κοτόπουλο… ένα υγιεινό πιάτο για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι και όχι μόνο.  

Υλικά συνταγής

  • 8 μπούτια κοτόπουλου (το επάνω μέρος των μηρών) με το κόκκαλο και τη πέτσα
  • ελαιόλαδο
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κ.γ. πολτοποιημένο φρέσκο τζίντζερ
  • 2 λάιμ το χυμό
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • 3/4 ματσάκι (μόνο τα φύλλα) κόλιανδρο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 12 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • αλάτι πιπέρι
  • Για το μείγμα μπαχαρικών:
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα καυτερή 
  • 1 κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 1 κ.σ. σκόνη σκόρδου

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε καλά όλα τα υλικά του μείγματος μπαχαρικών, βάζετε στο μπολ και τα μπούτια κοτόπουλο και ανακατεύετε φροντίζοντας να καλυφθεί καλά το κοτόπουλο, απ” όλες τις πλευρές με το μείγμα. Σκεπάζετε με μεμβράνη το μπολ και αφήνετε τα μπούτια κοτόπουλου να “σταθούν” με το μείγμα για 10-15 λ.
  2. Σε ένα μεγάλο, βαθύ, με βαρύ πάτο τηγάνι ζεσταίνετε 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο για από τις δύο πλευρές μέχρι να κάνει μια ροδοκκόκινη κρούστα με τα μπαχαρικά του. Το αφαιρείτε από το τηγάνι και το μεταφέρετε σε πιατέλα. 
  3. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σβήνετε το τηγάνι με το ζωμό κοτόπουλου. Μόλις αρχίσει να σιγοβράζει προσθέτετε το χυμό λάιμ, το τζίντζερ, το σκόρδο και το μέλι και σιγοβράζετε για 1-2 λ. Ξαναβάζετε το κοτόπουλο στο τηγάνι μαζί με το κόλιανδρο και τα ντοματάκια, δοκιμάζετε το αλάτι και αν απαιτείτε προσθέτετε και σιγοβράζετε για 4-5 λ.
  4. Μετά μεταφέρετε το μείγμα του τηγανιού σε ένα πυρίμαχο σκεύος και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λ μέχρι να ψηθεί μέχρι μέσα το κοτόπουλο. Αν τα μπούτια είναι μεγάλα και απαιτείτε περισσότερος χρόνος βρασίματος και έχει πάρει χρώμα το κοτόπουλο, καλύπτετε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και το ψήνετε μέχρι να ψηθεί καλά. 
  5. Το αφαιρείτε από το φούρνο, το αφήνετε να “σταθεί” για 5 λ και μετά το γαρνίρετε με λίγο επιπλέον ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο και σερβίρετε. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με πουρέ, ή κουσκούς ή πιλάφι, ή ζυμαρικό αρεσκείας σας. 

αυτο

Πηγή

 

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο σκορδάτο με κόλιανδρο και ντοματίνια

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.