Κοτόπουλο σε σάλτσα κάρυ με πιλάφι

Κοτόπουλο σε σάλτσα κάρυ με πιλάφι

Μια πολύ εύκολη πολύ γρήγορη και πολύ νόστιμη συνταγή για κοτόπουλο σε σάλτσα κάρυ με πιλάφι. Ένα φαγητό για το οικογενειακό τραπέζι αλλά και τα επίσημα τραπέζια σας.

Υλικά συνταγής

  • 1 μέτριο ολόκληρο στήθος κοτόπουλου
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού ρύζι για πιλάφι
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο
  • 2 κ.γ. κάρυ
  • 4 κ.σ. κοφτές αλεύρι
  • 1 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
  • 1 φλ. τσαγιού χυμό ντομάτας
  • 1/2 φλ. τσαγιού γιαούρτι πλήρες
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού 
  • αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβετε το κοτόπουλο σε κυβάκια-μπουκίτσες και τις αλατοπιπερώνετε.
  2. Σοτάρετε στο μισό βούτυρο το κοτόπουλο μέχρι να θωρακισθεί από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να μαραθεί. Προσθέτετε το κάρυ και το αλεύρι ανακατεύετε για 2λ περίπου και ρίχνετε το ζωμό και το χυμό ντομάτας. Βράζετε τη σάλτσα σε χαμηλή θερμοκρασία για 15 λ και προσθέτετε το γιαούρτι αφού το έχετε ανακατέψει καλά. Ανακατεύετε για 2 λ και κατεβάζετε από τη φωτιά.
  3. Βράζετε 4 1/2 φλ. τσαγιού νερό με το υπόλοιπο βούτυρο, το χυμό λεμονιού και αλάτι. Ρίχνετε το ρύζι και αφήνετε να σιγοβράσει για 18-20 λ ή σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σερβίρετε το ρύζι σε μεγάλη πιατέλα και το περιχύνετε με το κοτόπουλο με τη σάλτσα κάρυ. Προαιρετικά πασπαλίζετε το ρύζι με τριμμένη γραβιέρα ή ψιλοκομμένο μαϊντανό και μετά περιχύνετε με το κοτόπουλο και τη σάλτσα.

01318_landingL

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο σε σάλτσα κάρυ με πιλάφι

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.