Αναρτήθηκε στις 11/10/2015 σε Κοτόπουλο / Πουλερικά, Κυρίως πιάτα, Συνταγές
Κοτόπουλο σε κρεμώδη σάλτσα παρμεζάνας με λιαστές ντομάτες
Υπέροχο κοτόπουλο σε κρεμώδη σάλτσα παρμεζάνας με λιαστές ντομάτες έτοιμο σε 30 λ στο πιάτο. Μια συνταγή για ένα λαχταριστό και πεντανόστιμο γεύμα ή δείπνο που σίγουρα θα απολαύσετε.
Υλικά συνταγής
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 μονά στήθη φιλέτο κοτόπουλου 200 γρ. περίπου το ένα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1/4 κ.γ. νιφάδες καυτερής πιπεριάς / μπούκοβο
- 1/4 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
- 3/4 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
- 3/4 φλ .τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης
- 1/4 φλ. τσαγιού λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1/4 φλ. τσαγιού τυρί παρμεζάνα τριμμένη
- αλάτι πιπέρι
- 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο [ή 1 κ.γ. αποξηραμένο]
Εκτέλεση συνταγής
- Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, σε μεγάλο βαθύ τηγάνι, σε μέτρια θερμοκρασία. Σοτάρετε τα 4 στήθη κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές για περίπου 5 λ από κάθε πλευρά μέχρι να θωρακιστούν και ροδίσουν καλά.
- Προσθέτετε το σκόρδο και τις νιφάδες αποξηραμένης πιπεριάς και σοτάρετε για 1/2 λ ακόμα μέχρι να “βγάλουν” τα αρώματά τους. Σβήνετε με το κρασί και μόλις αναπνεύσει, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το ζωμό, τη λιαστή ντομάτα, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και αφήνετε να πάρουν βράση για 3 λ περίπου.
- Προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος και το τυρί παρμεζάνα και σιγοβράζετε για 2 ακόμα λεπτά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά, να δέσει η σάλτσα και λιώσει το τυρί.
- Δοκιμάζετε το αλατοπίπερο, προσθέτετε αν απαιτείτε και κατεβάζετε το φαγητό από τη φωτιά. Προσθέτετε το ψιλοκομένο βασιλικό ανακατεύετε και σερβίρετε με πατάτες τηγανιτές, πουρέ ή πιλάφι ή και μια μεγάλη σαλάτα αρεσκείας σας.
Σημείωση: Αν τα στήθη είναι μεγαλύτερα από τα προτεινόμενα ή αν εσείς προτιμάτε περισσότερη σάλτσα, διπλασιάστε όλα τα υγρά υλικά της συνταγής και τη τριμμένη παρμεζάνα.
Διατροφικές Πληροφορίες ανά μερίδα: Θερμίδες 326 , Λίπος 12.8g ( κορεσμένα 5g), Χοληστερόλη 155mg , 330mg νάτριο , Υδατάνθρακες 2g (Σάκχαρα 0,5 g ), Πρωτεΐνη 55.5

Πηγή
11/10/2015
Sintayes.gr,
Συνταγή: Κοτόπουλο σε κρεμώδη σάλτσα παρμεζάνας με λιαστές ντομάτες