Κοτόπουλο σε κρεμώδη σάλτσα παρμεζάνας με μακαρόνια

Κοτόπουλο σε κρεμώδη σάλτσα παρμεζάνας με μακαρόνια

Στήθος κοτόπουλου σε κρεμμώδη σάλτσα παρμεζάνας, σερβιρισμένο με μακαρόνια. Μια εύκολη και γρήγορη στη παρασκευή της συνταγή (από εδώ) για να απολαύσετε ένα πεντανόστιμο, χορταστικό πιάτο στο οικογενειακό καθημερινό τραπέζι και όχι μόνο. Δοκιμάστε τη!

Υλικά συνταγής

  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 ¼ φλ. τσαγού ζωμό κοτόπουλου
  • ¼ φλ. τσαγιού, λευκό ξηρό κρασί
  • 1-2 κ.σ. ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα μαϊντανού
  • ¾ φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1 φλ. τσαγιού (60 γρ.) χοντροκοτριμμένη παρμεζάνα 
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • αλάτι πιπέρι
  • Για το κοτόπουλο:
  • 4 μισά στήθη φιλέτο κοτόπουλου (220-230 γρ. περίπου το κάθε στήθος)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • Για τα μακαρόνια:
  • 400 γρ. μακαρόνια σπαγγέτι Νο. 10 ή 6

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη σάλτσα: Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε καλά 3 κ.σ. ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι ανακατεύοντας για 1 λ. Προσθέτετε και το ψιλοκομμένο σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λ επιπλέον. 
  2. Προσθέτετε ½ φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου, το κρασί και το μαϊντανό, χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράζετε τη σάλτσα για 5-7 λ. Στη συνέχεια ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος, τη τριμμένη παρμεζάνα, το πελτέ ντομάτας και λίγο αλατοπίπερο, ανακατεύετε και συνεχίζετε το σιγομαγείρεμα μέχρι να λιώσει η παρμεζάνα. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη. 
  3. Για το κοτόπουλο: Τοποθετείτε τα μισά στήθη κοτόπουλου μεταξύ δυο πλαστικών μεμβρανών και τα χτυπάτε με το ειδικό εργαλείο για χτύπημα κρεάτων ή με ένα σκεύος, όπως κατσαρόλι με βαρύ πάτο, ώστε να λεπτύνουν και φαρδύνουν. Προσπαθήστε να έχουν ομοιόμορφο πάχος. Τα πασπαλίζετε με αλατοπίπερο και το αλεύρι και από τις δύο πλευρές και τα αφήνετε στην άκρη. 
  4. Σε μια φαρδιά, ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τηγανίζετε τα στήθη κοτόπουλο για 3 λ περίπου από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσει. Προσθέτετε το υπόλοιπο ζωμό κοτόπουλου και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 5-7 λ. 
  5. Στη συνέχεια, μεταφέρετε τη σάλτσα από το τηγάνι στη κατσαρόλα με το κοτόπουλο, χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, σκεπάζετε τη κατσαρόλα με το καπάκι της και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 4-6 λ μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο μέχρι μέσα. Μη τα παραψήσετε και χάσουν τους χυμούς τους. 
  6. Για τα μακαρόνια και το σερβίρισμα: Εν τω μεταξύ όσο ετοιμάζετε τη σάλτσα και το κοτόπουλο, βάζετε να βράσουν τα μακαρόνια σας σε μπόλικο, αλατισμένο κοχλαστό νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζετε καλά και τα σερβίρετε ζεστά με τα στήθη κοτόπουλο και τη σάλτσα τους. 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο σε κρεμώδη σάλτσα παρμεζάνας με μακαρόνια

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.