Κοτόπουλο με σάλτσα τυριού

Κοτόπουλο με σάλτσα τυριού

Πεντανόστιμο κοτόπουλο με σάλτσα τυριού. Μια πανεύκολη και πολύ γρήγορη συνταγή για ένα λαχταριστό πιάτο που σίγουρα θα απολαύσετε.

Υλικά συνταγής

  • 500-600 γρ. στήθος κοτόπουλο σε κυβάκια
  • 400 γρ. φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
  • 3/4 ποτηράκι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
  • 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1-2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • 1 κύβο ζωμός κότας
  • 1 κ.σ. φασκόμηλο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι σοτάρετε σε ελαιόλαδο τα κομμάτια κοτόπουλου, για 4′-5′ μέχρι να ροδοκοκκινίσουν από όλες τις πλευρές. Τα βγάζετε και τα αφήνετε σε πιατέλα.
  2. Προσθέτετε ακόμα λίγο λάδι στο τηγάνι και μόλις κάψει σοτάρετε τα μανιτάρια, ανακατεύοντας. Προσθέτετε το κρεμμύδι και σοτάρετε για 1 λεπτό ακόμα. Ξαναβάζετε το κοτόπουλο στο τηγάνι, αλατοπιπερώνετε και “σβήνετε” με το κρασί.
  3. Μόλις “εξατμισθεί” το κρασί, προσθέτετε το ζωμό κότας διαλυμένο σε 1/2 φλ. τσαγιού καυτό νερό, τη μουστάρδα και το τυρί, το φασκόμηλο, το μαϊντανό και ανακατεύετε να ενσωματωθούν.  
  4. Βράζετε τη σάλτσα για περίπου 4-5 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Σερβίρετε με πατάτες τηγανιτές ή πουρέ ή πιλάφι.