Αναρτήθηκε στις 06/09/2015 σε Κοτόπουλο / Πουλερικά, Κυρίως πιάτα, Συνταγές
Κοτόπουλο με σάλτσα τυριού
Πεντανόστιμο κοτόπουλο με σάλτσα τυριού. Μια πανεύκολη και πολύ γρήγορη συνταγή για ένα λαχταριστό πιάτο που σίγουρα θα απολαύσετε.
Υλικά συνταγής
- 500-600 γρ. στήθος κοτόπουλο σε κυβάκια
- 400 γρ. φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
- 3/4 ποτηράκι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
- 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1-2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
- 1 κύβο ζωμός κότας
- 1 κ.σ. φασκόμηλο φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ελαιόλαδο
- αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι σοτάρετε σε ελαιόλαδο τα κομμάτια κοτόπουλου, για 4′-5′ μέχρι να ροδοκοκκινίσουν από όλες τις πλευρές. Τα βγάζετε και τα αφήνετε σε πιατέλα.
- Προσθέτετε ακόμα λίγο λάδι στο τηγάνι και μόλις κάψει σοτάρετε τα μανιτάρια, ανακατεύοντας. Προσθέτετε το κρεμμύδι και σοτάρετε για 1 λεπτό ακόμα. Ξαναβάζετε το κοτόπουλο στο τηγάνι, αλατοπιπερώνετε και “σβήνετε” με το κρασί.
- Μόλις “εξατμισθεί” το κρασί, προσθέτετε το ζωμό κότας διαλυμένο σε 1/2 φλ. τσαγιού καυτό νερό, τη μουστάρδα και το τυρί, το φασκόμηλο, το μαϊντανό και ανακατεύετε να ενσωματωθούν.
- Βράζετε τη σάλτσα για περίπου 4-5 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Σερβίρετε με πατάτες τηγανιτές ή πουρέ ή πιλάφι.
06/09/2015
Sintayes.gr,
Συνταγή: Κοτόπουλο με σάλτσα τυριού