Κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας και τυρί κρέμα

Κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας και τυρί κρέμα

Μια συνταγή για ένα πολύ εύκολο και πολύ νόστιμο φαγητό. Κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας με τυρί κρέμα. Συνοδεύστε το με ένα ωραίο πιλάφι ή μακαρόνια και απολαύστε το.

Υλικά συνταγής

  • 4 μισά στήθη κοτόπουλου
  • 1 φλ. ζωμό κότας χλιαρό
  • 3 κ.σ. μουστάρδα απαλή
  • 3 κ.σ. μουστάρδα καυτερή
  • 1/2 φλ. τσαγιού μαλακό τυρί τύπου Philadelphia
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένα μυρωδικά επιλογής σας (μαϊντανό, θυμάρι, βασιλικό, κόλιανδρο, εστραγκόν]
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1/2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μπολ διαλύουμε 1 κύβο σε 1 φλ. ζωμό κρέατος, προσθέτουμε και τη μουστάρδα, το τυρί και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν. Το αφήνουμε σκεπασμένο στην άκρη.
  2. Πλένουμε τα στήθη του κοτόπουλου, χωρίζουμε οριζόντια στη μέση το κάθε κομμάτι κοτόπουλου, ώστε να προκύψουν λεπτότερες φέτες. Τις αλατοπιπερώνουμε και τις ψήνουμε σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο, για 6 λ από κάθε πλευρά περίπου, χαμηλώνοντας τη φωτιά στη μέση του ψησίματος. Μη τα παραψήσετε και χάσουν τους ζωμούς τους. 
  3. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί ρίχνουμε τη σάλτσα της μουστάρδας και το σκόρδο και αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά 3-4 λ ή μέχρι να πάρει τη γεύση και να πήξει ελαφρά η σάλτσα. Σερβίρουμε το φαγητό με ρύζι μπασμάτι [βλέπε συνταγή εδώ] το οποίο ήδη έχουμε βράσει και το απολαμβάνουμε.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας και τυρί κρέμα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.