Κοτόπουλο σε σάλτσα μελιού και μουστάρδας με πουρέ

Κοτόπουλο σε σάλτσα μελιού και μουστάρδας με πουρέ

Κοτόπουλο σε υπέροχη κρεμώδη σάλτσα μελιού και μουστάρδας, πασπαλισμένο με θυμάρι που του δίνει μια νότα φρεσκάδας, σερβιρισμένο με πουρέ άλλο συνοδευτικό επιλογής σας. Μια ιδιαίτερα εύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα εξαιρετικό πιάτο για το καθημερινό, Κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι και όχι μόνο. Δοκιμάστε το!!!

Υλικά συνταγής

  • 700 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε λεπτές φέτες 1 εκ. περίπου
  • αλάτι πιπέρι 
  • 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • Για τη κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας μελιού: 
  • 1 κ.σ. μαγιονέζα
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ (ή 2 κ.γ. αλεύρι)
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 φλ. τσαγιού γεμάτο (250 ml) ζωμός κότας
  • 1/4 φλ. τσαγιού (70 γρ.) μουστάρδα Dijon 
  • 1/4 φλ. τσαγιού (85 γρ.) μέλι 
  • αλάτι πιπέρι
  • Προαιρετικά για περισσότερη γεύση:
  • 1-2 κ.σ. μουστάρδα με κόκκους
  • 2 κ.γ. θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο ή 1 κ.γ. αποξηραμένο
  • Για το πουρέ:
  • Βλέπε υλικά και εκτέλεση συνταγής εδώ 
  • φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβετε το κοτόπουλο σε φέτες 1 εκ., τις αλατοπιπερώνετε και τις πασπαλίζετε με τη σκόνη σκόρδου και τις 2 κ.σ. αλεύρι και από τις δύο πλευρές. 
  2. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε ανακατεύοντας καλά τη μαγιονέζα με τη 1 κ.σ. κορν φλάουρ (ή τις 2 κ.γ. αλεύρι). Το αφήνετε στην άκρη.
  3. Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι, ζεσταίνετε, σε υψηλή θερμοκρασία, το μισό ελαιόλαδο, σοτάρετε το κοτόπουλο για 2 λ από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσει. Το μεταφέρετε σε ένα πιάτο. Μειώνετε τη θερμοκρασία σε μέτρια, προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί σοτάρετε το σκόρδο για 15 δευτερόλεπτα περίπου ή μέχρι να βγάλει το άρωμά του χωρίς να καεί. 
  4. Προσθέτετε το ζωμό κοτόπουλου. Μόλις πάρει βράση ρίχνετε τη μουστάρδα Dijon, το μέλι, το μείγμα μαγιονέζας με το κορν φλάουρ και (προαιρετικά) την επιπλέον μουστάρδα με κόκκους και το θυμάρι. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε με ξύλινη σπάτουλα, ξύνοντας τη βάση του τηγανιού για 1 ½ – 2 λ περίπου ή μέχρι να αρχίσει να πήζει ελαφρώς η σάλτσα.
  5. Ξαναβάζετε το κοτόπουλο στο τηγάνι και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλο 1 ½ λ περίπου ή μέχρι να ζεσταθεί το κοτόπουλο και πήξει η σάλτσα. Σερβίρετε το κοτόπουλο ζεστό με ζεστό πουρέ, περιχυμένο με τη σάλτσα του κοτόπουλο και πασπαλισμένο με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο σε σάλτσα μελιού και μουστάρδας με πουρέ

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.