Κοτόπουλο με σάλτσα φέτας

Κοτόπουλο με σάλτσα φέτας

Κοτόπουλο. Το αγαπημένο πουλερικό μικρών και μεγάλων, που μπορείτε να το απολαύσετε μαγειρεμένο με πολλές παραλλαγές και πάντα να απολαμβάνετε ένα υπέροχο πιάτο. Εδώ σας δίνουμε μια απλή και πολύ εύκολη συνταγή (από εδώ) για στήθη κοτόπουλου με υπέροχη σάλτσα φέτας με μια ελαφριά πικάντικη γεύση, με απαλή κρεμώδη υφή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. 

Υλικά συνταγής

  • Για το κοτόπουλο:
  • 4 στήθη φιλέτο κοτόπουλο, συνολικού βάρους 1 κιλό περίπου
  • ½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • ½ κ.γ. κάρυ ή πάπρικα σε σκόνη
  • αλάτι πιπέρι
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Για τη σάλτσα φέτας:
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ¼ φλ. τσαγιού γάλα πλήρες
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • ¼ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • ½ λεμονιού το ξύσμα
  • 1 φλ. τσαγιού ψιλο-θρυμματισμένη φέτα
  • πιπέρι
  • Για γαρνίρισμα:
  • 1 ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
  • 2 πράσινα φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε μικρές ροδελίτσες

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το κοτόπουλο: Σε ένα μπολάκι βάζετε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το κάρυ ή πάπρικα σε σκόνη και τη σκόνη σκόρδου και πασπαλίζετε τα στήθη κοτόπουλου και από τις 2 πλευρές. Σε ένα μεγάλο βαρύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και σοτάρετε τα στήθη κοτόπουλου για 5-6 λ από κάθε πλευρά ή μέχρι να ψηθούν μέχρι μέσα.
  2. Μη τα παραψήσετε και χάσουν τους ζωμούς τους. Αν στο κέντρο τους δεν έχουν καθόλου ροζ χρώμα (αίμα) είναι έτοιμα. Μεταφέρετε τα έτοιμα στήθη σε μια πιατέλα και τα σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο για να τα διατηρήσετε ζεστά. 
  3. Για τη σάλτσα φέτας: Αφήνετε το τηγάνι στο μάτι της κουζίνας, το σκουπίζετε ελαφρώς με λίγο απορροφητικό χαρτί, μειώνετε τη φωτιά σε μέτρια και βάζετε το βούτυρο. Μόλις λιώσει προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε ζωηρά για περίπου 1 λ ή μέχρι να ενσωματωθεί και πάρει ένα ελαφρώς ξανθό-ανοιχτό καφέ χρώμα. 
  4. Ρίχνετε και το γάλα με μια κίνηση, ανακατεύετε να ενσωματωθεί το αλεύρι και μόλις πάρει βράση προσθέτετε τη ρίγανη, τη σκόνη σκόρδου και το ξύσμα λεμονιού. Μειώνετε στο χαμηλό τη θερμοκρασία και ανακατεύετε ανά διαστήματα για 5-6 λ ή μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα.
  5. Προσθέτετε τη θρυμματισμένη φέτα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η φέτα. Αποσύρετε τη σάλτσα σας από τη φωτιά, ρίχνετε επιπλέον αλατοπίπερο αν απαιτείται, τη δοκιμάζετε πόσο πηχτή είναι και αν απαιτηθεί συμπληρώνετε λίγο γάλα να γίνει πιο αραιή. 
  6. Για το γαρνίρισμα: Σερβίρετε το κοτόπουλό σας, το περιχύνετε με τη σάλτσα φέτας και πάνω από τη σάλτσα το γαρνίρετε με τη ψιλοκομμένη ντομάτα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Καλή σας όρεξη!!!

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο με σάλτσα φέτας

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.