Κοτόπουλο με ρύζι στη κατσαρόλα

Κοτόπουλο με ρύζι στη κατσαρόλα

Πεντανόστιμο κοτόπουλο με ρύζι στη κατσαρόλα. Μετά από μια κουραστική ημέρα πάντα θέλετε κάτι εύκολο, γρήγορο αλλά πάνω απ” όλα νόστιμο φαγητό να μαγειρέψετε για το οικογενειακό τραπέζι. Σας δίνουμε μια συνταγή (προσαρμοσμένο από εδώ) που θα γίνει η αγαπημένη σας για την απλότητά της, για τα εύκολα υλικά, χωρίς να λερώσετε πολλά σκεύη αφού θα χρειαστείτε μόνο μια κατσαρόλα και γιατί σίγουρα το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει αφού θα σερβίρετε ένα υγιεινό και πεντανόστιμο πιάτο. 

Υλικά συνταγής

  • 6 μπούτια κοτόπουλου (μόνο το επάνω μέρος δηλ. το μπούτι ή μόνο τα πόδια ή συνδυασμός των 2)
  • 1 φλ. τσαγιού ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο σε κυβάκια
  • 2 πιπεριές, ψιλοκομμένες σε κυβάκια (1 πράσινη+1 κίτρινη ή πορτοκαλί)
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ή 1 μικρό μπαστούνι σέλερι, ψιλοκομμένα (μόνο το άσπρο μέρος)
  • 1 κ.σ. θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο ή 1 κ.γ. αποξηραμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 3 φλ. τσαγιού ζωμό κότας (2 ½ + ½ χωριστά)
  • 3-4 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 ½ φλ. τσαγιού ρύζι μακρύκοκκο 
  • αλάτι πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • φύλλα φρέσκου μαϊντανού για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια φαρδιά ρηχή κατσαρόλα, ζεσταίνετε 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, και σοτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει ένα καστανό χρώμα απ” όλες τις πλευρές. Το αφαιρείτε από τη κατσαρόλα και το μεταφέρετε με τσιμπίδα ή τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ. 
  2. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτετε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί καλά, χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια και σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι και τις πιπεριές πασπαλισμένα με 1-2 πρέζες αλάτι, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, το θυμάρι και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά.
  3. Προσθέτετε το ρύζι, το ανακατεύετε, ρίχνετε τα 2 ½ φλ. ζωμό κοτόπουλου, το χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο και συνεχίζετε το ανακάτεμα με ξύλινη κουτάλα για να “βγάλετε” ότι έμεινε στη βάση της κατσαρόλας από το σοτάρισμα του κοτόπουλου και των λαχανικών. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά στο χαμηλό, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και το αφήνετε να σιγοβράσει για 4-5 λ. 
  4. Στη συνέχεια ξαναβάζετε το κοτόπουλο στη κατσαρόλα και συνεχίζετε το σιγομαγείρεμα για 20-30 λ ή μέχρι να βράσουν καλά το κοτόπουλο και το ρύζι. Κατά τη διάρκεια του βρασίματος, δοκιμάζετε το αλατοπίπερο και αν απαιτείται συμπληρώνετε, όπως επίσης συμπληρώνετε, αν απαιτείται, σταδιακά και το υπόλοιπο ½ φλ. τσαγιού ζωμό κότας. Το σερβίρετε ζεστό πασπαλισμένο, προαιρετικά, με λίγα χοντροκομμένα φύλλα μαϊντανού. 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο με ρύζι στη κατσαρόλα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.