Κοτόπουλο ρατατούιγ με μελιτζάνες και πιπεριές

Κοτόπουλο ρατατούιγ με μελιτζάνες και πιπεριές

Υπέροχο κοτόπουλο ρατατούιγ με μελιτζάνες, πολύχρωμες πιπεριές, κρεμμύδι, ελιές, με μυρωδάτα βότανα δεντρολίβανο και βασιλικό. Μια εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο και χορταστικό πιάτο με μεσογειακές γεύσεις για όλη την οικογένεια. 

Υλικά συνταγής

  • 8 μπούτια κοτόπουλου φιλέτο (χωρίς κόκκαλο και πέτσα)
  • 2 μικρά ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες 
  • 2 μελιτζάνες Αργίτικες, κομμένες σε χοντρές στρογγυλές φέτες
  • 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά, χωρίς τους σπόρους, κομμένη οριζόντια και μετά σε λεπτές φέτες
  • 1 μεγάλη κίτρινη πιπεριά, χωρίς τους σπόρους, κομμένη οριζόντια και μετά σε λεπτές φέτες
  • 2-3 σκελίδες σκόρδου κομμένες σε λεπτές φετούλες
  • 125ml (1/2 φλ.) λευκό κρασί
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ (400 γρ.)
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας + 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 μεγάλο κλωνάρι φρέσκο δεντρολίβανο
  • 80 γρ. (1/2 φλ.) μαύρες ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
  • 1/3 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι
  • Βρασμένο κριθαράκι για συνοδευτικό (προαιρετικά)
  • Φρέσκα φύλλα βασιλικού για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα κοτόπουλου. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, ζεσταίνετε 5 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε, σε 2 δόσεις, το κοτόπουλο για 3 λ από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν. Το μεταφέρετε σε κατσαρόλα. 
  2. Προσθέτετε στο ζεστό τηγάνι 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνετε τις φέτες κρεμμυδιού, μελιτζάνας, πιπεριές και σκόρδο. Τα πασπαλίζετε με αλατοπίπερο και τα σοτάρετε ανακατεύοντας για 5 λ ή μέχρι να ροδίσουν τα κρεμμύδια.
  3. Σβήνετε με το κρασί και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 2 λ ή μέχρι να μειωθεί το κρασί. Προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ, το ζωμό κότας, το πελτέ με τη ζάχαρη και το δεντρολίβανο. Μόλις πάρουν βράση τα μεταφέρετε και αυτά στη κατσαρόλα με το κοτόπουλο σκεπάζετε τη κατσαρόλα, μειώνετε τη θερμοκρασία και σιγοβράζετε μέχρι να ψηθεί καλά το κοτόπουλο. 
  4. 1 λ πριν αφαιρέσετε το φαγητό από τη φωτιά, προσθέτετε τις ελιές και το ψιλοκομμένο βασιλικό. Ανακινείτε τη κατσαρόλα, αφήνετε να σιγοβράσει για 1 λ και την αφαιρείτε από τη φωτιά. Σερβίρετε με βρασμένο κριθαράκι, γαρνιρισμένο με τα φρέσκα φύλλα βασιλικού (προαιρετικά).

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο ρατατούιγ με μελιτζάνες και πιπεριές

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.