Κοτόπουλο με πιπεριές, πάπρικα και καστανό ρύζι στο φούρνο

Κοτόπουλο με πιπεριές, πάπρικα και καστανό ρύζι στο φούρνο

Ένα λαχταριστό πιάτο με το αγαπημένο όλων μας πουλερικό. Κοτόπουλο με κόκκινες πιπεριές που περιέχουν πολύ βιτανίνη C, γλυκιά και καυτερή πάπρικα στη κατσαρόλα, σερβιρισμένο με καστανό ρύζι. Μια πολύ εύκολη συνταγή (από εδώ) για να απολαύσετε ένα ξεχωριστό, πεντανόστιμο πιάτο.

Υλικά συνταγής

  • 4 μπούτια κοτόπουλου (1 κιλό συνολικό βάρος περίπου)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 μεγάλες κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε μικρά καρεδάκια 
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γ. καυτερή πάπρικα (ή ¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν)
  • 2 γεμάτες κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 2 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
  • 1 ¼ φλ. τσαγιού καστανό ρύζι
  • 3-4 κ.σ. ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα μαϊντανού
  • 6-7 κ.σ. γιαούρτι για συνοδευτικό με το ρύζι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε το το καστανό ρύζι σε ένα μπολ με νερό και το αφήνετε να μουλιάσει για 1 τουλάχιστον ώρα.
  2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αλατοπιπερώνετε και από τις 2 πλευρές τα μπούτια κοτόπουλου, τα βάζετε σε ένα μεγάλο λαδωμένο πυρέξ και τα ψήνετε για 25 λ. Όταν είναι έτοιμα τα βγάζετε από το φούρνο, τα μεταφέρετε σε πιατέλα και αφήνετε το πυρέξ με τους ζωμούς του κοτόπουλου στην άκρη.
  3. Εν τω μεταξύ, σε μια μεγάλη φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνετε τα κρεμμύδια, τις κόκκινες πιπεριές και τα σκόρδα, τα αλατοπιπερώνετε και τα σοτάρετε, ανακατεύοντας ανά διαστήματα για 15 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν. Αν απαιτηθεί προσθέστε 2-3 κ.σ. νερό προκειμένου να μαλακώσουν καλά. 
  4. Στη συνέχεια προσθέτετε τη γλυκιά και καυτερή πάπρικα και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 1 λ. Ρίχνετε και το πελτέ ντομάτας και σοτάρετε για 1 λ επιπλέον ανακατεύοντας. Προσθέτετε το ζωμό κότας και 2 φλ. τσαγιού νερό και το αφήνετε μέχρι να πάρει 1-2 βράσεις.
  5. Στραγγίζετε το καστανό ρύζι και το στρώνετε μέσα στο ταψί. Από πάνω τοποθετείτε τα κομμάτια κοτόπουλου. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε λίγο ακόμα αλάτι (για το ρύζι) και περιχύνετε με τη σάλτσα όλο το πυρέξ.
  6. Βάζετε το πυρέξ στο φούρνο και ψήνετε το φαγητό σας για 40 λ περίπου, ανακατεύοντας ελαφρώς το ρύζι ανά διαστήματα. Προσθέτετε λίγο ακόμα ζεστό νερό, αν απαιτηθεί, για να βράσει καλά το ρύζι. Αν πάρει γρήγορα χρώμα το φαγητό το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο. Σερβίρετε ζεστό το φαγητό σας γαρνιρισμένο με ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου μαϊντανού και με γιαούρτι. 

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο με πιπεριές, πάπρικα και καστανό ρύζι στο φούρνο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.