Κοτόπουλο με πιπεριές και πάπρικα

Κοτόπουλο με πιπεριές και πάπρικα

Κοτόπουλο με πιπεριές και πάπρικα. Μια συνταγή για ένα πλήρες γεύμα, με νόστιμο κοτόπουλο με την υπέροχη γεύση της κίτρινης πιπεριάς και της πάπρικας.

Υλικά συνταγής

  • 1 κοτόπουλο  1.000-1.200 γρ.περίπου, σε μερίδες
  • 2 κίτρινες πιπεριές σε φέτες
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ξερά, σε φέτες
  • 1 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κοφτή κ. σ. ντοματοπελτέ
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 2 κ.γ. κοφτά πάπρικα
  • 1/2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
  • αλεύρι για το πανάρισμα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβετε το κοτόπουλο σε μερίδες. Σε βαθύ σκεύος ανακατεύετε αλεύρι με λίγο αλάτι και πιπέρι και αλευρώνετε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Τα τηγανίζετε σε ζεστό λάδι μέχρι να ροδίσουν και “θωρακιστούν” απ” όλες τις πλευρές και τα μεταφέρετε σε κατσαρόλα.
  2. Προσθέτετε στο ίδιο τηγάνι 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τις φέτες πιπεριάς, ανακατεύοντας για 2-3 λ ή μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε τις ντομάτες, το πελτέ, τη ζάχαρη, τη πάπρικα και βράζετε τη σάλτσα για 10 λ περίπου σε μέτρια φωτιά. 
  3. Μεταφέρετε τη σάλτσα στη κατσαρόλα με το κοτόπουλο, προσθέτετε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και το αφήνετε να σιγοβράσει για 1 ώρα περίπου. Το σερβίρετε με ρύζι πιλάφι.

Braised_Chicken_with_Tomatoes_and_Peppers

Φωτο 1  , Φωτο 2

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο με πιπεριές και πάπρικα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.