Κοτόπουλο με πιπεριές και πάπρικα

Κοτόπουλο με πιπεριές και πάπρικα

Κοτόπουλο με πιπεριές και πάπρικα. Μια συνταγή για ένα πλήρες γεύμα, με νόστιμο κοτόπουλο με την υπέροχη γεύση της κίτρινης πιπεριάς και της πάπρικας.

Υλικά συνταγής

  • 1 κοτόπουλο 1.200 γρ. περίπου, κομμένο σε μερίδες 
  • αλεύρι για το πανάρισμα
  • ελαιόλαδο
  • 2 κίτρινες ή πορτοκαλί πιπεριές κομμένες σε φέτες
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες
  • 1 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κοφτή κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
  • 2 κ.γ. κοφτά πάπρικα
  • 1/2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζωμό κότας 
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι
  • ρύζι πιλάφι για συνοδευτικό

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβετε το κοτόπουλο σε μερίδες. Σε βαθύ σκεύος ανακατεύετε αλεύρι με λίγο αλάτι και πιπέρι και αλευρώνετε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Τα τηγανίζετε, σε μέτρια φωτιά, σε 1/3 φλ. τσαγιού ζεστό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν και “θωρακιστούν” απ” όλες τις πλευρές και με μια τσιμπίδα, τα μεταφέρετε σε κατσαρόλα.
  2. Προσθέτετε στο ίδιο τηγάνι 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, σοτάρετε το κρεμμύδι και τη πιπεριά σε φέτες, ανακατεύοντας για 2-3 λ ή μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε τις ντομάτες, το πελτέ, τη ζάχαρη, τη πάπρικα και βράζετε τη σάλτσα για 10 λ περίπου σε μέτρια φωτιά. 
  3. Μεταφέρετε τη σάλτσα στη κατσαρόλα με το κοτόπουλο, προσθέτετε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, το ζωμό κότας, αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε το φαγητό σας, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου.
  4. Αν απαιτηθεί κατά τη διάρκεια του ψησίματος συμπληρώνετε τη σάλτσα με λίγο ζεστό νερό ή αν έχει αρκετά υγρά ξεσκεπάζετε τη κατσαρόλα για να “σωθεί” και μελώσει η σάλτσα. Το σερβίρετε με ρύζι πιλάφι.

Braised_Chicken_with_Tomatoes_and_Peppers

Φωτο 



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο με πιπεριές και πάπρικα

 

2 Σχόλια

  1. ΕΛΙΣΑΒΕΤ says:

    Τελειοο Τελειοο

  2. Sintayes.gr says:

    Ελισάβετ το δοκίμασες;

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.