Κοτόπουλο με πιπεριές και μανιτάρια

Κοτόπουλο με πιπεριές και μανιτάρια

Κοτόπουλο με πιπεριές και μανιτάρια σε σάλτσα ντομάτας-κρασιού. Μια εύκολη στη παρασκευή της συνταγή (από εδώ) με απλά, μεσογειακά, υγιεινά υλικά, για ένα γευστικότατο, υπέροχο γεύμα για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι. Το σερβίρετε με συνοδευτικό επιλογής σας, ζυμαρικό ή ρύζι ή πατάτες.  

Υλικά συνταγής

  • 1 κοτόπουλο ολόκληρο 1.800 γρ. περίπου, κομμένο σε μερίδες (ή μόνο μπούτια 1.800 γρ. σύνολο)
  • αλάτι πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 μέτριες κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε φέτες 6 χιλ. περίπου
  • 220 γρ. φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε μέτριες φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 1/3 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
  • 3 φλ. τσαγιού, ξεφλουδισμένες, ψιλοκομμένες ώριμες ντομάτες ή 2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κύβο κότας διαλυμένο σε 1/2 φλ. ζεστό νερό 
  • 1 κ.γ. πελτές ντομάτας διαλυμένος στο 1/2 φλ. ζεστό νερό που διαλύσατε το κύβο κότας
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 2 κ.γ. θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο ή 1 κ.γ. αποξηραμένο
  • 2 κ.γ. ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη ή 1 κ.γ. αποξηραμένη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αλατοπιπερώνετε τα κομμάτια κοτόπουλου. Ζεσταίνετε 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο, σε μια ρηχή, φαρδιά κατσαρόλα, για περίπου 5 λ από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν καλά. Το αφαιρείτε από το τηγάνι και το μεταφέρετε σε πιατέλα.
  2. Στην ίδια ζεστή κατσαρόλα, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία προσθέτετε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, σοτάρετε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τα μανιτάρια πασπαλισμένα με λίγο αλάτι, ανακατεύοντας συχνά, για 10 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το σκόρδο και σοτάρετε για 1 λ ακόμα, να βγάλει το άρωμά του. 
  3. Σβήνετε με το κρασί, ξύνετε τη βάση της κατσαρόλας με ξύλινη σπάτουλα και σιγοβράζετε μέχρι να μειωθεί το κρασί κατά το ήμισυ. Προσθέτετε τις ντομάτες, το πελτέ διαλυμένο σε λίγο ζεστό νερό τη ζάχαρη, το πιπέρι, 1 κ.γ. αλάτι, το θυμάρι, τη ρίγανη και 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κότας με το πελτέ και το βράζετε σε μέτρια θερμοκρασία για 5 λ. 
  4. Προσθέτετε στη κατσαρόλα και τα σοταρισμένα κομμάτια κοτόπουλου, με τη πέτσα τους προς τα επάνω, μειώνετε τη φωτιά στο χαμηλό, σκεπάζετε, με μισάνοιχτο το καπάκι, τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε το φαγητό για 30-40 λ ή μέχρι να μαλακώσουν καλά τα μπούτια του κοτόπουλου. Αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια του βρασίματος προσθέτετε λίγο ακόμα ζεστό νερό.

%ce%84lkx



Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο με πιπεριές και μανιτάρια