Κοτόπουλο “πιπεράτο” με  βίδες

Κοτόπουλο “πιπεράτο” με βίδες

Κοτόπουλο “πιπεράτο” με κόκκινη και πράσινη πιπεριά σερβιρισμένο με βίδες. Ένα λαχταριστό πιάτο με ένα αγαπημένο από όλη την οικογένεια πουλερικό.

Υλικά συνταγής

  • 1 κοτόπουλο 1.300 γρ. περίπου σε μερίδες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι 
  • 2 σκελίδες σκόρδο 
  • 1 μέτρια κόκκινη πιπεριά 
  • 1 μέτρια πράσινη πιπεριά 
  • 1 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 1 1/2 κ.γ. κόλιανδρο
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ + 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
  • ελαιόλαδο + λίγο βούτυρο (προαιρετικά)
  • 1 κύβο ζωμό κότας (προαιρετικά)
  • αλάτι πιπέρι
  • 500 γρ. ζυμαρικό βίδες

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζεσταίνετε ελαιόλαδο με λίγο βούτυρο (προαιρετικά) σε κατσαρόλα ή μεγάλο βαθύ τηγάνι. Σοτάρετε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Το μεταφέρετε σε πιατέλα και το διατηρείτε ζεστό.
  2. Τοποθετείτε το κρεμμύδι, τα σκόρδα, τις πιπεριές, το κύμινο και το κόλιανδρο στο multi και τα πολτοποιείτε μέχρι να έχετε μια πάστα. Προσθέτετε λίγο επιπλέον λάδι στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί προσθέτετε το μείγμα το multi, αλατοπιπερώνετε και σοτάρετε ανακατεύοντας για 5 λ. 
  3. Προσθέτετε το πελτέ ντομάτας με τη ζάχαρη, ανακατεύετε και προσθέτετε και το κοτόπουλο, τα ντοματάκια κονκασέ και 1 φλ. ταγιού ζεστό νερό ή ζεστό ζωμό κότας (προαιρετικά). Αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε τη κατσαρόλα  και αφήνετε να σιγοβράσει σε μέτρια προς χαμηλή φωιτά,  για 30-40 λ περίπου. Συμπληρώνετε ζεστό νερό ή ζωμό αν απαιτηθεί.
  4. Βράζετε τις βίδες “αλ τέντε” σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Τις σουρώνετε, τις λαδώνετε ή τις βουτυρώνετε. Σερβίρετε το πιπεράτο κοτόπουλο ζεστό με ζεστές  βίδες πασπαλίζοντας (προαιρετικά) με τριμμένο τυρί.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο “πιπεράτο” με βίδες

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.