Κοτόπουλο με πέννες, μανιτάρια και μπέικον

Κοτόπουλο με πέννες, μανιτάρια και μπέικον

Κοτόπουλο με πέννες, φρέσκα μανιτάρια και μπέικον. Μια πανεύκολη στη παρασκευή της συνταγή για ένα πεντανόστιμο, χορταστικό πιάτο για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι που σίγουρα θα απολαύσετε. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
  • 2 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό (ή απλό σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας)
  • 6 φέτες μπέικον, κομμένες σε κομμάτια 2,5 εκ.
  • 680 γρ. στήθος κοτόπουλου φιλέτο, κομμένο σε λωρίδες
  • 1 κ.σ. ανάμεικτα αποξηραμένα βότανα ρίγανη, θυμάρι, κρεμμύδι και σκόρδο σε σκόνη ή 1 κ.γ. καρύκευμα για κοτόπουλο σε σκόνη
  • 350 γρ. φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 1/3 φλ. τσαγιού φρέσκα φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
  • 2 ½ φλ. τσαγιού πέννες
  • αλάτι πιπέρι
  • 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη μοτσαρέλα ή άλλο τυρί που λιώνει επιλογής σας

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε μέσα στο 1 φλ. τσαγιού ζωμό κότας (κρύο) το κορν φλάουρ και το ξύδι και να ανακατεύετε καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως το κορν φλάουρ. Το αφήνετε στην άκρη. Κόβετε το κοτόπουλο σε λωρίδες, το πασπαλίζετε με αλατοπίπερο και τα αποξηραμένα βότανα και το αφήνετε και αυτό στην άκρη. 
  2. Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι σοτάρετε, σε μέτρια φωτιά, τα κομμάτια μπέικον, χωρίς λιπαντική ουσία, ανακατεύοντας μέχρι να γίνουν τραγανά. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα από το τηγάνι και τα βάζετε σε μεγάλο πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν το λίπος.
  3. Σημείωση: Αν προτιμάτε να σοτάρετε το κοτόπουλο και τα μανιτάρια με το λίπος του μπέικον τότε κρατάτε στο τηγάνι το μισό λίπος και το υπόλοιπο το μεταφέρετε σε ένα μπολάκι. Αν όχι τότε χύνετε το λίπος, καθαρίζετε το τηγάνι με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και το ξαναβάζετε στη φωτιά. 
  4. Αν αφήσατε στο τηγάνι το λίπος προσθέτετε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, διαφορετικά ρίχνετε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί καλά σε μέτρια φωτιά σοτάρετε τις λωρίδες κοτόπουλου, ανακατεύοντας συχνά, για 5 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσουν απ” όλες τις πλευρές. Τις αφαιρείτε από το τηγάνι και τις μεταφέρετε σε ένα μπολ.
  5. Ρίχνετε στο τηγάνι το υπόλοιπο λίπος του μπέικον, αν το προτιμήσετε μαζί με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, διαφορετικά 3 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνετε τα μανιτάρια σε φέτες, τα αλατοπιπερώνετε ελαφρώς και τα σοτάρετε, ανακατεύοντας για 3 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν. 
  6. Εν τω μεταξύ, βάζετε τις πέννες να βράσουν σε μπόλικο κοχλαστό νερό (με πολύ λίγο ή καθόλου αλάτι, λόγω του μπέικον που είναι αλμυρό) σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  7. Ξαναβάζετε στο τηγάνι με τα μανιτάρια το κοτόπουλο, προσθέτετε το μείγμα με το ζωμό κότας και το μισό ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα μαγειρεύετε για 10 λ ή μέχρι να ψηθεί μέχρι μέσα το κοτόπουλο και μαλακώσουν καλά τα μανιτάρια.
  8. Στραγγίζετε τις πέννες, τις βάζετε μέσα στο τηγάνι και ανακατεύετε για 1 λ. Σερβίρετε καυτό το φαγητό σας για να λιώσει το τυρί με το οποίο θα το πασπαλίσετε μαζί με τον υπόλοιπο ψιλοκομμένο μαϊντανό. 

Πηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο με πέννες, μανιτάρια και μπέικον