Κοτόπουλο με πέννες και πιπεριές σε σάλτσα ντομάτας και τυριών

Κοτόπουλο με πέννες και πιπεριές σε σάλτσα ντομάτας και τυριών

Μια πολύ εύκολη συνταγή για κοτόπουλο με πέννες, πιπεριές, καλαμπόκι σε σάλτσα ντομάτας με λιωμένο τυρί. Μια πολύ εύκολη συνταγή (αρχική ιδέα προσαρμοσμένη από εδώ), για ένα γρήγορο εύκολο, νόστιμο και χορταστικό πιάτο για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι. 

Υλικά συνταγής

  • 2 φλ. τσαγιού πέννες
  • 2-3 κ.γ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
  • 500 γρ. στήθος κοτόπουλου φιλέτο, κομμένο σε μπουκίτσες
  • 1 ¼ φλ. τσαγιού σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά εμπορίου ή βλέπε συνταγή εδώ
  • 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες 
  • πιπέρι καγιέν ή νιφάδες μπούκοβο (προαιρετικά)
  • 1 φλ. τσαγιού καλαμπόκι κονσέρβας ή κατεψυγμένο
  • αλάτι πιπέρι
  • 1 ¼ φλ. τσαγιού τριμμένα ανάμεικτα τυριά (τσένταρ, μοτσαρέλα, γραβιέρα ήπια, γραβιέρα πικάντικη ή πεκορίνο)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Εάν φτιάξετε τη δική σας σάλτσα αρχίζετε από τη παρασκευή της σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής. Θα φτιάξετε 1/2 δόση, θα προσθέσετε σοτάροντας μαζί με το κρεμμύδι με τη 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες καθώς επίσης και (προαιρετικά) το πιπέρι καγιέν ή μπούκοβο σε φλούδες για πιο πικάντικο αποτέλεσμα. Θα τη σιγοβράσετε για 10-12 λ και θα την αφαιρέσετε από τη φωτιά πριν σωθούν όλα τα υγρά της.
  2. Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα με μπόλικο κοχλαστό, αλατισμένο νερό βάζετε τις πέννες να βράσουν, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. 
  3. Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι, ζεσταίνετε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία το ελαιόλαδο ή βούτυρο και σοτάρετε το κοτόπουλο, ελαφρώς αλατοπιπερωμένο, ανακατεύοντας για 2 λ περίπου. Εάν χρησιμοποιήσετε σάλτσα εμπορίου, μαζί με το κοτόπουλο θα σοτάρετε και τη πιπεριά.
  4. Προσθέτετε στο τηγάνι τη σάλτσα ντομάτας και το καλαμπόκι, χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια, σκεπάζετε το τηγάνι και σιγοβράζετε, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, το φαγητό για 5-8 λ ή μέχρι να γίνει το κοτόπουλο. 
  5. Στραγγίζετε τις πέννες, τις προσθέτετε στο τηγάνι, στο μείγμα κοτόπουλου και ανακατεύετε να καλυφθούν από τη σάλτσα. Πασπαλίζετε σε όλη την επιφάνεια του φαγητού τα τριμμένα τυριά σκεπάζετε το τηγάνι με το καπάκι του, σβήνετε τη φωτιά και αφήνετε το τυρί πάνω στο μάτι για 2-3 λ ή μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Σερβίρετε αμέσως. 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο με πέννες και πιπεριές σε σάλτσα ντομάτας και τυριών

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.