Κοτόπουλο πανέ με πάπρικα και κάρυ

Κοτόπουλο πανέ με πάπρικα και κάρυ

Κοτόπουλο πανέ με πάπρικα και κάρυ στο φούρνο. Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο πιάτο, με τραγανά μπουτάκια κοτόπουλου. Συνοδέψτε το με σος επιλογής σας, πατάτες τηγανιτές ή πουρέ και σαλάτα, φέτα και ζεστό ψωμί και απολαύστε ένα πλήρες γεύμα ή δείπνο.

Υλικά συνταγής

  • 8 μπουτάκια κοτόπουλο
  • 250 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 4 φέτες ψωμί του τόστ
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή
  • 1 κ.σ. κάρυ
  • 3 μεγάλα ή 4 μέτρια αυγά
  • 200 γρ. αλεύρι
  • αλάτι
  • 1 κύβο κότας
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε σε μίξερ με φτερό τη μισή φρυγανιά, τις φέτες του τόστ, το κύβο κότας και τα μπαχαρικά και τα χτυπάτε μέχρι να θρυμματιστεί το ψωμί σε ψίχουλα και διαλυθεί ο κύβος. 
  2. Αφαιρείτε το δέρμα από τα μπούτια και τα αλατίζετε. Σε 3 βαθιά πιάτα βάζετε, στο πρώτο το αλεύρι, στο δεύτερο τα αυγά και τα χτυπάτε καλά και στο τρίτο μείγμα του μίξερ για πανάρισμα. 
  3. Περνάτε ένα ένα τα μπούτια πρώτα από το αλεύρι, μετά το αυγό και τέλος τη φρυγανιά φροντίζοντας να καλύπτονται καλά απ” όλες τις πλευρές σε κάθε στάδιο. 
  4. Σε φριτέζα ή σε κατσαρολίτσα ρίχνετε αρκετό σπορέλαιο και το ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί καλά τηγανίζετε, σε παρτίδες, λίγα λίγα, τα μπούτια μέχρι να πάρουν ένα έντονο χρυσό χρώμα. Τα βγάζετε από τη φριτέζα με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετείτε σε ταψί.
  5. Όταν τα τοποθετήσετε όλα στο ταψί, τα ψήνετε σε προθερμασμένο στους 170 βαθμούς φούρνο για 20-25 λ επιπλέον μέχρι να ψηθούν μέχρι μέσα. Συνοδεύετε με σος επιλογής σας, πατάτες τηγανιτές ή πουρέ, σαλάτα και τυρί φέτα. 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο πανέ με πάπρικα και κάρυ

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.