Κοτόπουλο με ντοματίνια, βασιλικό φέτα και ελιές σε 20′
Ένα πολύ γρήγορο φαγητό έτοιμο στο πιάτο σας σε 20′.Μια συνταγή για ένα εύκολο γρήγορο, νόστιμο και υγιεινό πιάτο με κοτόπουλο, βασιλικό φέτα και ελιές για όλη την οικογένεια.
Υλικά συνταγής
- 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο [2 στήθη]
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. γλυκού μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
- χυμό από μισό λεμόνι [*]
- 5-6 κ.σ. φέτα θρυμματισμένη στο χέρι
- 10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 6 ελιές Καλαμών [χωρίς κουκούτσι] κομμένες στη μέση
- 6-7 μεγάλα φύλλα βασιλικό φρέσκο, χοντροκομμένα
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε καλά, αλλά μην το κάψετε. Κόψτε το κάθε στήθος κάθετα σε 2 κομμάτια δηλ. συνολικά 4 κομμάτια.
- Προσθέτετε το κοτόπουλο, το σκόρδο, το μείγμα μπαχαρικών, αλατίζετε και σοτάρετε μέχρι το κοτόπουλο να ροδίσει. Το γυρίζετε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά -περίπου 4′ από κάθε πλευρά-[**]. Σβήνετε με το χυμό λεμονιού, το κατεβάζετε από τη φωτιά και το διατηρείτε ζεστό.
- Εν τω μεταξύ βάζετε σε μπολ, τα ντοματίνια και τις ελιές με 2 κ.σ. λάδι και αλατίζετε ελαφρά [προσοχή λόγω της φέτας] τα ανακατεύετε και μόλις βγάλετε το κοτόπουλο από το τηγάνι τα προσθέτετε στο ζεστό τηγάνι. Σοτάρετε για 2 λεπτά να μαλακώσουν τα ντοματίνια και προσθέστε ξανά το κοτόπουλο. Μόλις βγάλουν τα ζουμάκια τους, πασπαλίζετε με τη θρυμματισμένη με το χέρι φέτα, τον βασιλικό και σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Δεν τα παραμαγειρεύετε γιατί δεν θέλετε να διαλυθούν και να γίνουν σάλτσα. Συνοδεύστε με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές ή ζυμαρικό [κριθαράκι].
[*] Μπορείτε να αντικαταστήσετε το λεμόνι με 1 κ.σ. μπαλσάμικο. Σε αυτή τη περίπτωση δεν θα “σβήσετε” καθόλου το κοτόπουλο και θα προσθέσετε το μπαλσάμικο στο μείγμα ντοματίνια ελιές και θα ανακατέψετε.
[**]Το μυστικό είναι να βγει ζουμερό το κοτόπουλο. Με ένα μαχαίρι προσεχτικά χαράζετε ένα κομμάτι για να το δείτε στο εσωτερικό. Τη στιγμή που από ροζ γίνεται άσπρο πρέπει να βιαστείτε να το κατεβάσετε από τη φωτιά.
Sintayes.gr,