Αναρτήθηκε στις 18/10/2016 σε Κοτόπουλο / Πουλερικά, Κυρίως πιάτα, Συνταγές
Κοτόπουλο με ντοματίνια, ελιές και φέτα
Μια πανεύκολη συνταγή για ένα υπέροχο πιάτο για το οικογενειακό, καθημερινό τραπέζι. Πεντανόστιμο στήθος κοτόπουλου με ντοματίνια, ελιές και φέτα σε σάλτσα ντομάτας, έτοιμο σε 25 λ στο πιάτο σας. Συνοδέψτε το με πατάτες τηγανιτές, ή ρύζι πιλάφι και φρέσκο ψωμί και απολαύστε το.
Υλικά συνταγής
- 2 μέτρια, μονά στήθη κοτόπουλου, κομμένα οριζόντια στη μέση
- 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
- 2 κ.σ. ρίγανη
- 500 γρ. χυμός ντομάτας Passata
- 1 κ.γ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 200 γρ. ντοματίνια
- 1/2 φλ. τσαγιού ελιές, ανάμικτες μαύρες και πράσινες
- 30-40 γρ. φέτα, ψιλοθρυμματισμένη
- αλάτι πιπέρι
- φρέσκα φύλλα ρίγανης για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής
- Κόβετε τα 2 στήθη κοτόπουλου, οριζόντια, στη μέση και τα αλατοπιπερώνετε και από τις δύο πλευρές. Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι, ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρετε και τις 4 φέτες κοτόπουλου για 1-2 λ περίπου από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν και ψηθούν μέχρι μέσα. Όταν είναι έτοιμα τα μεταφέρετε σε ένα μεγάλο πιάτο.
- Ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί καλά σοτάρετε το κρεμμύδι ανακατεύοντας για 2 λ. Προσθέτετε το σκόρδο και τη ρίγανη, συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1/2 λ ακόμα. Προσθέτετε το χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη, αλατοπίπερο, τα ντοματίνια, τις ελιές και 1/2 φλ. τσαγιού ζεστό ζωμό κότας ή ζεστό νερό και το μαγειρεύετε για 15-20 λ. ή μέχρι να γίνει η σάλτσα και να σωθούν τα υγρά.
- Ξαναβάζετε τα στήθη κοτόπουλου μέσα στη σάλτσα στο τηγάνι, μειώνετε τη θερμοκρασία και σιγοβράζετε για 1-2 λ μέχρι να ζεσταθεί το κοτόπουλο μέχρι μέσα. Πασπαλίζετε το φαγητό με τη θρυμματισμένη φέτα και με τα φρέσκα φύλλα ρίγανης και το σερβίρετε ζεστό με συνοδευτικό επιλογής σας.
Πηγή
18/10/2016
Sintayes.gr,
Συνταγή: Κοτόπουλο με ντοματίνια, ελιές και φέτα