Κοτόπουλο με μουστάρδα, πράσα και λιαστές ντομάτες στη λαδόκολα

Κοτόπουλο με μουστάρδα, πράσα και λιαστές ντομάτες στη λαδόκολα

Μια εύκολη συνταγή για ένα αγαπημένο πουλερικό. Ένα πιάτο με ιδιαίτερη νοστιμιά με κοτόπουλο που πρώτα μαρινάρεται σε ένα ωραίο μείγμα με βάση το μέλι και τη μουστάρδα και στη συνέχεια «πακετάρεται» με πράσα και λιαστές ντομάτες σε λαδόκολλα και ψήνεται στο φούρνο. 

Υλικά συνταγής

  • 700 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
  • 1/2 φλ. τσαγιού (100 ml) ελαιόλαδο
  • 1 φλ. τσαγιού μουστάρδα απαλή
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 4 πράσα μεγάλα (μόνο το λευκό μέρος), καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια των 5 εκ.
  • 1 φλ. τσαγιού ντομέτες λιαστές, σε μέτρια κομμάτια
  • 4 κλωνάρια δεντρολίβανο φρέσκο
  • 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 λεμόνι ακέρωτο, σε λεπτές στρογγυλές φέτες
  • 1/2 φλ. τσαγιού (100 ml) λευκό ή κανονικό βαλσαμικό ξίδι
  • λίγο μπούκοβο γλυκό ή γλυκιά πάπρικα, σε σκόνη
  • αλάτι πιπέρι 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε και σκουπίζετε καλά τα φιλέτα του κοτόπουλου. Τα κόβετε σε λεπτά μπαστουνάκια, πάχους 1 εκ., τα ρίχνετε σε ένα πολύ μεγάλο μπολ (ή σε μια λεκανίτσα) και προσθέτετε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το γλυκό μπούκοβο (ή την πάπρικα), το μέλι, τα κομμένα πράσα, τις λιαστές ντομάτες, το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά. Σκεπάζετε το μπολ με διάφανη μεμβράνη, το βάζετε στο ψυγείο και αφήνετε το κοτόπουλο να μαριναριστεί για 30 λεπτά.
  2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Κόβετε 4 μεγάλα και τετράγωνα κομμάτια λαδόκολλας των 40 εκ., και με ένα πινέλο τα αλείφετε με λίγο χτυπημένο αυγό.
  3. Βγάζετε το μπολ με το κοτόπουλο από το ψυγείο, προσθέτετε τις φέτες λεμονιού και το βαλσαμικό ξίδι και ανακατεύετε και πάλι. Μοιράζετε το μίγμα στο κέντρο κάθε λαδόκολας, φροντίζοντας να μοιράσετε ισόποσα τα πράσα, τα κλωναράκια δεντρολίβανο, τις λιαστές ντομάτες και τις φέτες λεμονιού και να στραγγίξετε κάθε δόση από τα πολλά υγρά, αφήνοντας μια μικρή ποσότητα (1-2 κουτ. σούπας). Ενώνετε τις άκρες κάθε λαδόκολλας και στερεώνετε με σπάγκο ψησίματος δημιουργώντας 4 πουγκιά.
  4. Βάζετε τα πουγκιά σε ένα μεγάλο ταψί ή σε μια λαμαρίνα του φούρνου και ψήνετε για 30 λεπτά ή μέχρι τα πουγκιά να φουσκώσουν (καθώς είναι σφραγισμένα με το αβγό, θα φουσκώσουν από τον εγκλωβισμένο ατμό στο εσωτερικό τους). Τα σερβίρετε αμέσως, ανοίγοντάς τα την ώρα του σερβιρίσματος, μέσα στα πιάτα.

kotopoulo-moustarda-nik6

 

 

Πηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο με μουστάρδα, πράσα και λιαστές ντομάτες στη λαδόκολα