Κοτόπουλο μυρωδάτο ψητό στο φούρνο

Κοτόπουλο μυρωδάτο ψητό στο φούρνο

Κοτόπουλο “μυρωδάτο” ψητό στο φούρνο. Πεντανόστιμο πιάτο με κοτόπουλο ψητό, αρωματισμένο με δεντρολίβανο, φασκόμηλο γαρνιρισμένο με καρότα και πατάτες. Ένα αγαπημένο πιάτο για όλη την οικογένεια.

Υλικά συνταγής

  • 1 μέτριο κρεμμύδι σε μικρά κομματάκια
  • 3-4 μέτριες πατάτες σε κύβους
  • 1 γλυκοπατάτα σε κύβους [προαιρετικά]
  • 3 καρότα σε μικρά μπαστουνάκια
  • 1 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο [ή 1 1/2 κ.γ. αποξηραμένο]
  • 1 κ.σ. φρέσκο φασκόμηλο ψιλοκομμένο [ή 1 1/2 κ.γ. αποξηραμένο]
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε 8 κομμάτια
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. 
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζετε τα κρεμμύδια,  τις πατάτες, τη γλυκοπατάτα, τα καρότα, 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, το μισό, δεντρολίβανο, το μισό φασκόμηλο, τα αλατοπιπερώνετε και τα ανακατεύετε καλά. Τα ρίχνετε σε πυρέξ ή ταψί και τα περιχύνετε με το ζωμό κοτόπουλου.
  3. Σε μικρό μπολ βάζετε 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο, τα υπόλοιπο δενδρολίβανο, φασκόμηλο και πάπρικα και τα ανακατεύετε καλά. Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο και το τοποθετείτε στο ταψί πάνω από τα λαχανικά. Με ένα πινέλο το αλείφετε με το μείγμα του μπολ με τα αρωματικά καρυκεύματα.
  4. Καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε το φαγητό στο προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε για 30 λεπτά. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο, τρυπάτε με καλαμάκι από σουβλάκι το κοτόπουλο και το περιχύνετε με τους ζωμούς του ταψιού. Το ξεσκεπάζετε και ψήνετε για άλλα 30-40 λ περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει η πέτσα του. Το βγάζετε από το φούρνο το αφήνετε 5 λεπτά να “σταθεί” και σερβίρετε. Γαρνίρετε με λίγο ψιλοκομμένο φασκόμηλο ή δενδρολίβανο.

 

theculinaryrecipes.com

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο μυρωδάτο ψητό στο φούρνο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.