Κοτόπουλο “μεσογειακό” με πατάτες στο φούρνο Facebook64 Twitter0 Google+0 Pinterest10
Κοτόπουλο μεσογειακό με πατάτες στο φούρνο. Ένα υπέροχο πιάτο με τις φανταστικές μεσογειακές γεύσεις, των πιπεριών, τα κρεμμύδια, σκόρδα, ρίγανη, ελιές και μια πινελιά της φέτας.
Υλικά συνταγής
- 8 μπουτάκια κοτόπουλου
- 750 γρ. πατάτες κομμένες σε κομμάτια μεσαίου μεγέθους
- 2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
- 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
- 1 κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες
- 1 κίτρινη πιπεριά σε λωρίδες
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 12 μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
- 400 γρ. [1 κουτί] ντοματάκια κονκασέ
- 1 κ.σ. τοματοπελτέ + 1/2 κ.γ. ζάχαρη
- 1 φλ. τσαγιού φέτα θρυμματισμένη
- ψιλοκομμένο μαϊντανό
- ελαιόλαδο
- αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βράζετε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό για 5 λεπτά. Τις στραγγίζετε και τις αφήνετε να κρυώσουν.
- Πλένετε, στεγνώνετε το κοτόπουλο, το βάζετε σε λαδωμένο ταψί, αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με τη πάπρικα και ανακατεύετε. Προσθέτετε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σκόρδο και τις πατάτες. Περιχύνετε με το λάδι, πασπαλίζετε με τη ρίγανη και λίγο ακόμα αλάτι και πιπέρι, και 1/2 φλ. νερό. Ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
- Ψήνετε για 20 λεπτά και προσθέτετε τις ντομάτες, το ντοματοχυμό διαλυμένο με τη ζάχαρη σε 1/2 φλ. νερό και τις ελιές και μαγειρεύετε για 25 λεπτά. Τέλος προσθέτετε το τυρί φέτα και το ψιλοκομμένο μαϊντανό και ψήνετε για 5 λεπτά ακόμα.
07/03/2015
www.sintayes.gr,
Συνταγή: Κοτόπουλο “μεσογειακό” με πατάτες στο φούρνο
Tags: κοτόπουλο κυρίως πιάτα συνταγές φούρνου
