Κοτόπουλο με σάλτσα λεμονιού και κάπαρης

Κοτόπουλο με σάλτσα λεμονιού και κάπαρης

 Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα πεντανόστιμο φαγητό. Κοτόπουλο με υπέροχη σάλτσα με κάπαρη, πάπρικα, κρασί και λεμόνι. Ελαφρύ και πολύ νόστιμο !!!

Υλικά συνταγής

  • 2 μισά στήθη κοτόπουλου
  • 1/3 φλ τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
  • 1 λεμόνι [1/2 κομμένο σε λεπτές φέτες + 1/2 το χυμό]
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβετε τα 2 μισά στήθη κοτόπουλου στη μέση οριζόντια ώστε τα έχετε 4 λεπτά κομμάτια. Τα αλατοπιπερώνετε, τα πασπαλίζετε με το θυμάρι, τα αλευρώνετε και από τις δύο πλευρές και τα αφήνετε στην άκρη.
  2. Βάζετε τις 2 κ.σ. κάπαρη σε μπολάκι με νερό, την αφήνετε να μουλιάσει για 20 λεπτά, τη ξεπλένετε και τη στραγγίζετε. Κόβετε το λεμόνι στη μέση, το μισό το κόβετε σε 4-5 λεπτές φέτες και το υπόλοιπο μισό το στύβετε. Τα αφήνετε στην άκρη.
  3. Ζεσταίνετε σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και τη 1 κ.σ. βούτυρο. Πριν κάψει το λάδι και λιώσει καλά το βούτυρο προσθέτετε τις 4 φέτες κοτόπουλου και τις σοτάρετε ελαφρώς και από τις δύο πλευρές 2 λ περίπου από κάθε πλευρά.
  4. Προσθέτετε τα σκόρδα ανάμεσα στα κομάτια κοτόπουλου, τα σοτάρετε για 1/2 λ και σβήνετε με το κρασί. Ξύστε με σπάτουλα τη βάση του τηγανιού για να βγούν τα υπολείμματα του αλευριού και ενσωματωθούν στη σάλτσα. Προσθέτετε το ζωμό κοτόπουλου και τη πάπρικα τις φέτες λεμονιού και σιγοβράζετε μέχρι να αρχίσει να μειώνετε η σάλτσα σχεδόν στο μισό.
  5. Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτετε τις άλλες 2 κ.σ. βούτυρο, το χυμό λεμονιού και τη κάπαρη και ανακατεύετε να ενσωματωθούν. Τέλος προσθέτετε και το ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύετε και σερβίρετε ζεστό το κοτόπουλο. Συνοδεύστε το με πουρέ, ή πιλάφι ή πατάτες τηγανιτές.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο με σάλτσα λεμονιού και κάπαρης

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.