Κοτόπουλο με σάλτσα γιαουρτιού και μουστάρδας

Κοτόπουλο με σάλτσα γιαουρτιού και μουστάρδας

Κοτόπουλο με μυρωδικά και βότανα, με σάλτσα γιαουρτιού και μουστάρδας.
Μια απλή συνταγή (αρχική ιδέα από εδώ) για ένα πεντανόστιμο πιάτο για όλη την οικογένεια.

Υλικά συνταγής

  • 500-600 γρ. φιλέτο από πόδι κοτόπουλου σε κομμάτια [*]
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κοφτά κ.γ. κάρυ
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο + λίγο επιπλέον για πασπάλισμα
  • 2-3 κ.σ. μουστάρδα
  • 1/2 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 1 κύβο κότας
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό σε θερμοκρασία δωματίου (όχι κρύο γιατί θα “κόψει”)
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι για 3 λ μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Προσθέτετε τα κομμάτια κοτόπουλου, το σκόρδο, το κάρυ, το κόλιανδρο, το κύμινο, αλατοπιπερώνετε και τα σοτάρετε για 3-4 λ να απελευθερωθούν όλα τα αρώματα. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε για ½ – 1 λ να “αναπνεύσει” το αλκοόλ.
  2. Διαλύετε το κύβο κότας σε 350 ml βραστό νερό και το ρίχνετε στο τηγάνι μαζί με το ξύλο κανέλας. Σκεπάζετε το τηγάνι, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε το φαγητό για 50-60 λ περίπου. Φροντίστε να έχει μείνει στο φαγητό τόσα υγρά ώστε όταν είναι έτοιμο το κοτόπουλο να έχει μείνει μια ποσότητα σάλτσας στο τηγάνι για να ενσωματώσετε το γιαούρτι.
  3. Αφαιρείτε και πετάτε τη κανέλα, μειώνετε τη θερμοκρασία στο χαμηλό, ρίχνετε το γιαούρτι και τη μουστάρδα [**] ανακατεύοντας διαρκώς με πιρούνι για να μην μείνουν “γρομπαλάκια” γιαουρτιού ή μουστάρδας. 
  4. Σιγοβράζετε το φαγητό, ανακατεύοντας συχνά, για ½ λ περίπου και το αποσύρετε από τη φωτιά. Το μεταφέρετε σε βαθιά πιατέλα και Το πασπαλίζετε με λίγο κόλιανδρο. Το συνοδεύετε με ρύζι πιλάφι, ή πουρέ ή πατάτες τηγανιτές.

[*]  Προαιρετικά μπορείτε να βάλετε ολόκληρα πόδια κοτόπουλου αντί για φιλέτο σε κομμάτια. Σε αυτή τη περίπτωση θα χρειαστεί λίγη περισσότερη ώρα βράσιμο καθώς επίσης και πιο πολύ ζωμό κότας ή ζεστό νερό που θα προσθέτετε σταδιακά. 

[**] Επίσης σε αυτό το σημείο της συνταγής, μπορείτε να προσθέσετε και 2 κ.σ. σταφίδα. Δίνει μια υπέροχη γεύση στο φαγητό ειδικά αν σας αρέσουν οι γλυκόξινες γεύσεις.

Σημείωση: Στη συνταγή προτείνεται 300 γρ. γιαούρτι πλήρες. Μπορείτε να μειώσετε τη ποσότητα γιαουρτιού ή να το αντικαταστήσετε με ισόποσο γάλα καρύδας ή με ισόποση κρέμα γάλακτος πλήρη λιπαρών.

Πηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο με σάλτσα γιαουρτιού και μουστάρδας