Κοτόπουλο με σάλτσα γιαουρτιού, μουστάρδας και πορτοκαλιού

Κοτόπουλο με σάλτσα γιαουρτιού, μουστάρδας και πορτοκαλιού

να πεντανόστιμο πιάτο με το αγαπημένο πουλερικό μικρών και μεγάλων. Υπέροχο κοτόπουλο με σάλτσα γιαουρτιού, μουστάρδας και χυμό πορτοκαλιού! Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα πιάτο που με ότι και αν το συνοδεύσετε , με πουρέ, ή πατάτες τηγανιτές ή πιλάφι ή ζυμαρικό αρεσκείας σας σίγουρα θα απολαύσετε ένα γευστικότατο γεύμα ή δείπνο για όλη την οικογένεια.

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο, σε μεγάλα κομμάτια
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 μέτρια ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
  • 2 κ.γ. κορν φλάουρ
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κ.γ. μουστάρδα απαλή
  • χυμό από 2 πορτοκάλια
  • 1/2 λίτρο ζωμό κοτόπουλου
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε το κοτόπουλο μαζί με τα κρεμμύδια, μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο απ” όλες τις πλευρές και να μαλακώσουν τα κρεμμύδια. Σβήνετε με το ζωμό, το αλατοπιπερώνετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και το αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο για 50 λ περίπου. [*]
  2. Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους διαλύετε το κορν φλάουρ στο χυμό πορτοκαλιού. Προσθέτετε το γιαούρτι και τη μουστάρδα και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν πλήρως τα υλικά.
  3. Ρίχνετε το μείγμα αυτό στο κοτόπουλο και το αφήνετε να βράσει για 20-30 λ ακόμα, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά και να δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό με συνοδευτικό αρεσκείας σας.

[*] Αν προτιμήσετε φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου θα απαιτηθεί περισσότερο χρόνο ψησίματος απ” ότι αν προτιμήσετε στήθος κοτόπουλο το οποίο θέλει λιγότερο χρόνο.

Αν η σάλτσα σας δε πήξει όσο εσείς επιθυμείτε, μπορείτε να διαλύσετε 1 κ.σ. κορν φλάουερ σε 1/4 ποτηράκι κρασιού νερό και να τη προσθέσετε στο φαγητό.

untitled

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο με σάλτσα γιαουρτιού, μουστάρδας και πορτοκαλιού

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.