Κοτόπουλο με σάλτσα γιαουρτιού, κάρυ, κάσιους και ρύζι μπασμάτι

Κοτόπουλο με σάλτσα γιαουρτιού, κάρυ, κάσιους και ρύζι μπασμάτι

Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο πιάτο με ένα αγαπημένο πουλερικό. Κοτόπουλο με σάλτσα γιαουρτιού με κάρυ, κύμινο και ξηρούς καρπούς. Οι ανάμικτες γεύσεις και μυρωδιές κάνουν το πιάτο αυτό ακαταμάχητο.

Υλικά συνταγής

  • 800 γρ. στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα
  • 6 κ.σ. αλεύρι
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 1 κεσεδάκι (200 γρ.) γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κοφτή κ.σ. ανάμικτα βότανα ξηρά σε σκόνη (τζίντζερ, κόλιανδρος, εστραγγόν, δυόσμος)
  • 1 1/4 κ.σ. κάρυ σε σκόνη
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 120 γρ. κάσιους χοντροκομμένα
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι, πιπέρι μαύρο ή καγιέν

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζεσταίνετε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι (χωρίς λιπαρή ουσία) και καβουρδίζετε τα κάσιους, για 2-3 λ ανακινώντας το τηγάνι ανά διαστήματα, ή ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα, για να μη καούν. Τα μεταφέρετε σε πιατέλα και μόλις μισοκρυώσουν τα χονδροθρυμματίζετε σε multi και τα αφήνετε στην άκρη.
  2. Σε μπολ βάζετε το γιαούρτι, προσθέτετε όλα τα βότανα σε σκόνη καθώς και το κάρυ και το κύμινο και αλατοπίπερο και ανακατεύετε γρήγορα και ζωηρά να ενσωματωθούν. Σκεπάζετε με μεμβράνη το μπολ και το αφήνετε στην άκρη να αναμειχθούν οι γεύσεις.
  3. Κόβετε το στήθος κοτόπουλο σε κύβους 3-4 εκ. περίπου, τις αλατοπιπερώνετε και τις αλευρώνετε. Ζεσταίνετε σε μεγάλο βαθύ τηγάνι τη 1 κ.σ. βούτυρο και το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κομμάτια κοτόπουλου, απ” όλες τις πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Σβήνετε με το κρασί και το σιγοβράζετε για 1-2 λ μέχρι να “εξατμισθεί” το αλκοόλ.
  4. Προσθέτετε 1/2 φλ. ζεστό νερό, σκεπάζετε το σκεύος σας και σιγοβράζετε για 4-5 λ, ανάλογα με το μέγεθος των κομματιών, μέχρι να βράσει καλά το κοτόπουλο αλλά χωρίς να χάσει τους ζωμούς του. Μην το παραβράσετε και “σφίξει”.
  5. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά το αφήνετε για 2-3 λ να χλυαρίνει ελαφρώς. Ρίχνετε το μείγμα γιαουρτιού μπαχαρικών και ανακατεύετε καλά με σπάτουλα να καλυφθεί καλά όλα τα κομμάτια κοτόπουλου και να ενσωματωθεί πλήρως.
  6. Ρίχνετε και τα κάσιους και ξαναβάζετε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά, για 1/2 λ περίπου ανακατεύοντας να ενσωματωθούν και αναμειχθούν όλα τα υλικά και οι γεύσεις. Κατεβάζετε το φαγητό από τη φωτιά και σερβίρετε αμέσως με σπυρωτό και μυρωδάτο ρύζι μπασμάτι [βλέπε συνταγή εδώ].

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο με σάλτσα γιαουρτιού, κάρυ, κάσιους και ρύζι μπασμάτι

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.