Κοτόπουλο με πράσινες ελιές

Κοτόπουλο με πράσινες ελιές

Υπέροχο, πεντανόστιμο κοτόπουλο, μαριναρισμένο με μυρωδικά που θα του δώσουν υπέροχη γεύση και σάλτσα με πράσινες ελιές. Πρωτότυπο, ιδιαίτερο, εξαιρετικά εύγευστο που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Μια εύκολη συνταγή που μας έστειλε ο φίλος μας Βασίλης Βέκιος. Δοκιμάστε τη…

Υλικά συνταγής

  • Για τη μαρινάδα:
  • 1/2 κοτόπουλο σε μερίδες (προαιρετικά χωρίς πέτσα)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή σε λεπτές φέτες
  • 1 φλ. τσαγιού ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι
  • ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  • ζωμός κότας
  • 1/2 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί [*]
  • Για τη μαρινάδα:
  • 1 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. αλάτι 
  • 1 κ.γ. πιπέρι
  • 1 κ.γ. κουρκουμά (κιτρινόριζα)
  • 1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ
  • 1 πρέζα σαφράν
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη μαρινάδα: Σε μεγάλο μπολ βάζετε όλα τα υλικά της μαρινάδας και τα ανακατεύετε να ενσωματωθούν. Προσθέτετε τα κομμάτια κοτόπουλου και τα ανακατεύετε καλά να καλυφθούν από τη μαρινάδα. Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο για 1/2 τουλάχιστον ώρα να μαριναρισθεί το κοτόπουλο.
  2. Για το κοτόπουλο: Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα βάζετε ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο -ως έχει με τη μαρινάδα- μαζί με το κρεμμύδι. Ρίχνετε ζωμό κότας [1 -1 1/2 φλ. περίπου σχεδόν να σκεπάζει το κοτόπουλο] σκεπάζετε το σκεύος σας με το καπάκι του και το σιγοβράζετε μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
  3. Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, το βγάζετε από τη κατσαρόλα και το αφήνετε σε πιατέλα. Διατηρείστε το ζεστό. 
  4. Αφήνετε το σκεύος χωρίς το καπάκι του και σιγοβράζετε το ζωμό μέχρι να πήξει ελαφρώς. Προσθέτετε τις ελιές, ανακατεύετε και σιγοβράζετε για 5 ακόμα λεπτά. Περιχύνετε με τη σάλτσα ελιάς το κοτόπουλο και σερβίρετε. 

[*] Σημείωση: Η συνταγή είναι Μαροκινή και γι” αυτό δεν έχει κρασί [αλκοόλ].  Προαιρετικά εσείς προσθέστε 1/2 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί όταν βγάλετε το κοτόπουλο από τη φωτιά και σιγοβράζετε τη σάλτσα σας να πήξει. Θα του “δώσει” περισσότερη γεύση.

Προαιρετικά αφαιρέστε τη πέτσα από το κοτόπουλο. Επίσης μπορείτε να πάρετε μόνο στήθη ή μόνο πόδια ή μόνο μπούτια.

green-olive-and-lemon-chicken



Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο με πράσινες ελιές